WhatsApp Wear OS

Zo kun je WhatsApp gebruiken op je Wear OS smartwatch

Heb je een smartwatch met Wear OS, dan wil je op de hoogte blijven, ook als je tijdens het sporten even gaat pauzeren. Voor veel mensen is WhatsApp de belangrijkste berichtendienst, waarmee ze 24 uur per dag bereikbaar willen zijn. Heb je een Wear OS smartwatch en ga je daarmee sporten, dan kun je toch zicht houden op de chats van WhatsApp. Er is helaas geen officiële WhatsApp-app voor Wear OS, maar het is toch mogelijk om op je horloge je berichten in de gaten te houden.
Lees verder “Zo kun je WhatsApp gebruiken op je Wear OS smartwatch”

Strava indoor sporten

Strava legt nu ook sportactiviteiten binnenshuis vast

Strava is vooral bekend als app om buitenshuis te gaan fietsen en hardlopen, maar ze verbreden nu hun focus. Het wordt gemakkelijker om workouts binnenshuis te meten met apps zoals Mindbody, de sportschoolketen PureGym en de fitness-studio Digme. Meer dan 32 miljoen mensen uit 195 landen gebruiken de app al om hun activiteiten vast te leggen en om foto’s en verhalen te delen. Je kunt ook jezelf en anderen uitdagen. Meestal ging het dan om workouts die je buitenshuis deed, maar dat gaat veranderen. De app kan nu automatisch data uitwisselen met meerdere apps en diensten. Voorheen moest je dat handmatig invoeren.
Lees verder “Strava legt nu ook sportactiviteiten binnenshuis vast”

Kaia Perfect Squat Challenge

Leer de perfecte squat met een iPhone-app

De squat is een van de meest effectieve oefeningen die je kunt doen. Maar het is ook eentje die je fout kunt uitvoeren. Je leunt te ver voorover, zakt niet diep genoeg door of draait je knieën niet ver genoeg naar buiten. Met de iPhone-app ‘The Perfect Squat Challenge’ moet het gaan lukken om de perfecte squat uit te voeren. Kaia gaat je daarbij helpen, zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt. De camera van je iPhone is voldoende.
Lees verder “Leer de perfecte squat met een iPhone-app”

Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen

Nike gaat samenwerken met Headspace, de mindfulness-app. De workouts die ze samen hebben gemaakt zorgen dat je leert ontspannen en rustiger wordt, ook als je aan het hardlopen bent. Deze audio-workouts zijn anders dan je gewend bent: deze zijn niet gericht op zo goed mogelijke prestaties neerzetten, maar om het rustiger krijgen van je gedachten.
Lees verder “Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen”

Strava heatmap

Zo voorkom je dat Strava weet waar je woont

Update 2 maart – Strava maakt het nu nog gemakkelijker om de functie uit te schakelen. Ze voegde stilletjes een schakelaar toe in de instellingen. Daarmee meld je je af voor de Heatmaps en andere trackingstatistieken.

Strava Heatmaps uitzetten

Strava is in het nieuws omdat de locaties van geheime militaire bases aan het licht kwamen. Op de heat map is te zien waar gebruikers vaak hun rondjes lopen en fietsen. En als dat op ‘verlaten’ plekken in een oorlogsgebied is, trekt dat natuurlijk de aandacht. Misschien ben je nu bezorgd of het nog wel een goed idee is om je routes te delen met Strava, ook al is dat een van de pijlers van de community. Het gaat erom dat je je hardlooprondjes en fietsroutes deelt met anderen, zodat je de snelste op een bepaald parcours bent of kunt kijken waar je vrienden tijdens de vakantie hebben gesport.
Lees verder “Zo voorkom je dat Strava weet waar je woont”