Spire voor vrouwen

Spire is een onopvallende wearable voor je kleding

Spire heeft een nieuwe wearable, waarmee je je kleren slimmer kunt maken. Je maakt de sensor vast aan je bestaande kleding, zodat je geen speciale ‘slimme’ kledingstukken hoeft te kopen. De Spire meet hartslag, hartritmevariabiliteit, slaap en ademhaling. Die data wordt gebruikt om een inschatting van je stressniveau te maken. Daarnaast krijg je tips om met ademhalingsoefeningen je stressniveau te verlagen.
Lees verder “Spire is een onopvallende wearable voor je kleding”

Thync stress-wearable

Met Thync leer je beter ontspannen

Stress heeft meer impact op je gezondheid dan je aan de buitenkant ziet. Gelukkig zijn er steeds meer makers van wearables die er rekening mee houden, bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen aan te bieden of door je hersengolven in kaart te brengen. Ook bij Thync willen ze iets doen aan je stressniveau. Ruim een jaar geleden brachten ze hun eerste accessoire uit, waarmee je kalmer kon worden of juist meer energie kreeg. Daarbij bleek dat mensen vooral de anti-stressfuncties gebruikten. Vandaar dat bij de nieuwste Thync Relax Pro de nadruk volledig ligt op het verminderen van stress.
Lees verder “Met Thync leer je beter ontspannen”

Antidepressiva pillen

Meet het effect van antidepressiva met de Start-app

Antidepressiva pillen
Antidepressiva: de Start-app meet het effect van medicijnen tegen depressie.
Even iets heel anders dan sporten en je in het zweet werken: mentaal fit zijn. Er zijn allerlei antidepressiva voor mensen die zich depressief voelen, maar niet elk medicijn is even effectief voor iedereen. Bovendien kun je te maken krijgen met bijwerkingen, waar de ene persoon wel last van heeft en iemand anders niet. Er is een app waarmee je dat kunt bijhouden: Start is een medicijnen-app voor mensen met depressie.
Lees verder “Meet het effect van antidepressiva met de Start-app”

fitstar-yoga

FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar

Yoga is een van de trends van 2015, voorspellen deskundigen. De nieuwe app FitStar Yoga komt dus net op tijd. FitStar had al een app waarmee je fitnessoefeningen kon doen, onder leiding van een virtuele personal trainer. FitStar Yoga werkt hetzelfde, maar dan met yoga-oefeningen. De app werd meteen al zo populair dat het favorieten als MyFitnessPal en Fitbit in de ranglijsten versloeg.
Lees verder “FitStar Yoga: nieuwe yoga-app zit slim in elkaar”

smartmat-yoga-houding

SmartMat: slimme yogamat met sensoren controleert je houding

Bij yoga-oefeningen heb je vaak wel wat meer behoefte om te weten of je een oefening goed doet. De SmartMat probeert dat met ingebouwde sensoren te meten. Deze yogamat kost bijna 300 dollar en bevat druksensoren die meten of je houding goed is. Aan de buitenkant ziet het eruit als een normale oprolbare yogamat, binnenin houden de sensoren alles in de gaten. Bijvoorbeeld hoe je gewicht verdeeld is over de mat. De mat kan 62 verschillende yoga-oefeningen herkennen.
Lees verder “SmartMat: slimme yogamat met sensoren controleert je houding”