Fitbit-kinderen en moeder

De beste Fitbit voor kinderen: welke is geschikt?

Met een Fitbit kun je zorgen dat je kinderen meer gaan bewegen. Maar welke modellen zijn het meest geschikt voor kinderen? Dat zie je in dit overzicht.

Fitbit voor kinderen

Wil je dat je kinderen meer aandacht besteden aan dagelijkse beweging, dan kun je daarvoor prima een Fitbit gebruiken. Daarmee kunnen ze bijhouden hoeveel stappen ze hebben gelopen en hoeveel uren ze actief zijn geweest. Overgewicht bij kinderen kun je maar het beste voorkomen met een gezonde levensstijl en het dragen van een Fitbit kan daarbij helpen. Zo wordt bewegen een plezier. Bij Fitbit kun je kiezen uit meerdere maten, waarbij maat S de kleinste en daarmee ook de meest geschikte is voor de smalle polsen van kinderen.

Lees ook:

Een Fitbit is een armband of clip die je aan je kleding draagt. Afhankelijk van het model kun je ermee stappen tellen, slaap analyseren en zelfs je hartslag meten. Ook krijg je herinneringen dat je wat vaker moet bewegen. Een Fitbit geeft ook het tijdstip aan, dus kinderen kunnen de wearable ook gebruiken als horloge.

Fitbit Flex 2 zwemmen

Alle Fitbits synchroniseer je met de Fitbit-app op een iPhone, Android of Windows-toestel. Je krijgt dan een gedetailleerd overzicht of je je dagelijkse stappendoel hebt gehaald, wat je gewicht is en hoeveel calorie├źn je hebt verbrand. Ook voor kinderen kan dat nuttig zijn, om zelf verantwoordelijk te zijn voor het halen van doelen.

Hou er wel rekening mee dat volgens de gebruikersvoorwaarden van Fitbit kinderen onder de 13 jaar geen eigen Fitbit-account mogen hebben. Dit heeft met wetgeving te maken; je zult zelf moeten bepalen of je het als ouder verantwoord vindt om een Fitbit-account voor je kind te maken. Eventueel kun je een nickname en een apart e-mailadres gebruiken, waar de identiteit van je kind niet uit is af te leiden. Zo zorg je dat de privacy van je kind wordt beschermd.

Goedkoopste Fitbit voor kinderen: Fitbit Flex 2

Kinderen spelen graag en er gaat wel eens iets kapot of ze raken iets kwijt. Zoek je een goedkope oplossing, dan is de Fitbit Flex 2 het beste instapmodel. De Fitbit Flex 2 is de eerste waterbestendige fitnessarmband van Fitbit, waarmee je ook kunt gaan zwemmen. Maak je de elastomeer band vast rond de pols, dan is er weinig kans dat ze deze tracker ooit zullen kwijtraken. Eventueel kun je de tracker uit de armband halen en op een andere manier dragen, bijvoorbeeld in een rugzak of broekzak. Je kunt deze tracker zelfs aan een ketting om je nek dragen, maar dan is het minder beschermd. De zwarte uitvoering is het goedkoopst en kost 65 euro.

Fitbit Flex 2 kinderen

Voor de gekleurde armbandjes betaal je meer geld, maar eigenlijk is dat een onzinnige aankoop want een pak met 8 verschillend gekleurde, verwisselbare armbandjes kost maar 25 euro. Dat zijn geen officiele Fitbit-accessoires, maar als je bedenkt hoeveel slijtage kinderen veroorzaken kan het handig zijn om wat extra armbandjes achter de hand te hebben. Voor wat oudere meisjes zijn er zelfs mooie gouden en zilveren armbandjes, die er meer uit zien als een sierraad dan als een sportbandje.

Fitbit Flex 2 bandje goud

De Fitbit Flex 2 heeft geen scherm, maar vijf LED-lampjes die duidelijk maken hoe ver je van je dagelijkse bewegingsdoel bent verwijderd. De lampjes waarschuwen je ook als het weer tijd is om te bewegen.

Bekijken

Beste Fitbit voor kinderen: Fitbit Alta

De Fitbit Alta gaat net een stapje verder dan de Flex 2. Deze heeft namelijk een OLED-scherm, waarop je ook de tijd kunt aflezen. Deze Fitbit kan dus ook meteen dienstdoen als horloge. Je kunt deze fitnesstracker op allerlei manieren aanpassen met bandjes, ook van derde partijen. Je kunt het dus net zo stoer of zo zoet maken als je zelf wilt. De armband heeft herinneringen om te bewegen. Uiteraard verkrijgbaar in de maat Small, zodat het goed past.

Vrouw met Fitbit Alta

Je kunt ook de Fitbit Alta HR kiezen, die een paar tientjes duurder is en voorzien is van een hartslagmeter. Voor kinderen is dit meestal niet nodig. Wel kunnen ze met deze Fitbit hun slaapgedrag in de gaten houden. Door het smalle schermpje is de Alta iets beter beschermd tegen dagelijkse slijtage van de andere modellen van Fitbit, die een groter scherm hebben.

Bekijken

Andere geschikte Fitbits voor kinderen

Een alternatief is de al wat oudere Fitbit Zip of de Fitbit One. Beide kosten een paar tientjes, maar zijn niet meer in de handel. Beide hebben een schermpje en zijn met een clip aan kleding te bevestigen. Dat is ook meteen het gevaar van deze kleine fitnesstrackers: bij kinderen die veel buitenshuis spelen kan zo’n clip zomaar zoek raken. Een armbandje is dan een beter idee. Je kunt de sensor ook in een broekzak steken, maar dan moet je er bij het wassen wel aan denken dat je de sensor eerst moet verwijderen. Beide modellen hebben een schermpje, waarop je de voortgang realtime kunt zien. Je hebt dus geen smartphone nodig om je voortgang te kunnen aflezen. Ze zijn er in verschillende kleuren.

Fitbit One