MAF App lifestyle advies

Aanrader: met de MAF App van Philip Maffetone krijg je zinvol lifestyle-advies

Ik heb de afgelopen tijd een aantal testjes gedaan met genetische data, namelijk iGene en Promethease. Daar zal ik nog iets over schrijven, maar tijdens het onderzoeken van de alternatieven kwam ik een app tegen die eigenlijk nóg beter werkt: de MAF App van Dr. Philip Maffetone.
Lees verder “Aanrader: met de MAF App van Philip Maffetone krijg je zinvol lifestyle-advies”

Dexcom glucose pleisters

Fitbit investeert 6 miljoen in glucosepleisters

Fitbit gaat 6 miljoen dollar investeren in Sano, een bedrijf dat pleisters maakt om de bloedsuikerspiegel te meten. Het is Fitbit’s eerste investering in een start-up. Volgens CEO James Park past het in Fitbit’s strategie om gezondheidsoplossingen te ontwikkelen en niet alleen producten te maken. Toevallig is Apple met iets soortgelijks bezig.
Lees verder “Fitbit investeert 6 miljoen in glucosepleisters”

Withings Hy-Result bloeddruk meten

Met Withings Hy-Result je bloeddruk meten: ‘Bijna net zo goed als de dokter’

Withings maakt niet alleen fitnesstrackers, maar ook een bloeddrukmeter waarmee je thuis kunt meten. Het probleem is alleen: hoe interpreteer je die bloeddrukmetingen en wanneer besluit je dat het tijd wordt om naar de dokter te gaan? Withings heeft daarvoor een slim algoritme gevonden, waarmee je beter kunt bepalen of er iets aan de hand is.
Lees verder “Met Withings Hy-Result je bloeddruk meten: ‘Bijna net zo goed als de dokter’”

misfit flash

Geld terug van zorgverzekering als je genoeg stappen zet

Ik krijg door mijn boek regelmatig de vraag, of verzekeraars in de toekomst mensen gaan straffen voor ongezond gedrag. Dat je bijvoorbeeld een behandeling niet vergoed krijgt of een extra hoge premie moet betalen. In de VS is er nu een verzekeringsmaatschappij die het anders aanpakt: zij belonen hun klanten als je je stappendoel haalt.
Lees verder “Geld terug van zorgverzekering als je genoeg stappen zet”

reston-slaapsensor-band

RestOn: slaap verbeteren met een sensorband

Er zijn heel wat mensen die Sleep Cycle of een van de vele andere slaapapps gebruiken. Maar! Daarvoor moet je wel steeds de smartphone op een handige plek in bed leggen. Een andere oplossing is het gebruik van een fitnesstracker, die je om je pols draagt. Het kan ook makkelijker: met een soort sensorband die je onder de lakens legt. Geen gedoe: even op de knop drukken en snurken maar!
Lees verder “RestOn: slaap verbeteren met een sensorband”

horeca-foodhallen

12 tips voor gezond eten in restaurants

Misschien heb je een baan waarbij je vaak uit eten moet met klanten. Of misschien hou je niet van koken en ga je daarom vaak buiten de deur te eten. Wat de reden ook is: in restaurants eet je vaak minder gezond dan wanneer je thuis een maaltijd zou klaarmaken. De afgelopen jaren heb ik steeds meer ideeën verzameld hoe je toch buitenshuis kunt eten, zonder dat je na een week uit je broek scheurt.
Lees verder “12 tips voor gezond eten in restaurants”