horeca-foodhallen

12 tips voor gezond eten in restaurants

Misschien heb je een baan waarbij je vaak uit eten moet met klanten. Of misschien hou je niet van koken en ga je daarom vaak buiten de deur te eten. Wat de reden ook is: in restaurants eet je vaak minder gezond dan wanneer je thuis een maaltijd zou klaarmaken. De afgelopen jaren heb ik steeds meer ideeën verzameld hoe je toch buitenshuis kunt eten, zonder dat je na een week uit je broek scheurt.
Lees verder “12 tips voor gezond eten in restaurants”

meer met bootje

Wacht niet tot 1 januari

Het duurt nog wel een paar dagen voordat het nieuwjaar is. Misschien zit je ernaar uit te kijken, omdat 1 januari het moment is waarop je écht gaat beginnen. Je gaat echt op zoek naar een leukere baan, echt werken aan een gezonder lichaam of echt beginnen met sporten. Misschien is het ook wel een moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, om opnieuw te constateren dat je toch niet je doelen hebt gehaald. Maar je kan er ook anders tegenaan kijken. Als je nu begint, heb je een enorme voorsprong op mensen die hun beslissingen tot 1 januari uitstellen.
Lees verder “Wacht niet tot 1 januari”

data apps

Teveel data: waarom teveel meten je niet slimmer maakt

Teveel eten, teveel zitten, teveel autorijden, teveel tv-kijken. Alles waar ’teveel’ voor staat, is niet goed voor je. Teveel data kan ook een probleem zijn. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om allerlei data over jezelf te verzamelen, dat je niet meer weet wat je moet doen? Data over het aantal stappen dat je hebt gezet, het aantal glazen water dat je hebt gedronken en hoe vaak je je hebt omgedraaid tijdens het slapen. De oplossing? Minder data!
Lees verder “Teveel data: waarom teveel meten je niet slimmer maakt”