Samsung Smartsuit

Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit

De Olympische Winterspelen hebben al de eerste Nederlandse medailles opgeleverd. Eén van de sporten waar Nederland in uitblinkt is shorttrack. Dit jaar krijgen de schaatsers hulp van Samsung, dat een speciaal schaatspak heeft ontwikkeld: de Samsung SmartSuit. Onder andere Sjinkie Knegt maakt er gebruik van. Het is een wereldprimeur, want zelfs de Koreanen beschikken niet over een dergelijk pak.
Lees verder “Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit”

Garmin fenix 5 met hartslagmeter

Zo kun je hartslag meten met je Garmin

De Garmin-sporthorloges zijn mateloos populair. Vroeger moest je nog een aparte hartslagmeter met borstband dragen, om je hartslagmetingen op je Garmin-horloge te kunnen bekijken. Maar de fabrikant stopt de hartslagmeter steeds vaker in het horloge zelf. Hoe werkt het, welke hartslagdata kun je bekijken en hoe haal je er bruikbare informatie uit?
Lees verder “Zo kun je hartslag meten met je Garmin”

Studio-app

Studio geeft een loopbandtraining in je oor

Je wil een looptraining volgen, maar hebt geen zin om de deur uit te gaan, of andere mensen te ontmoeten? Dankzij technologie hoeft dat ook niet. Studio is een nieuw bedrijfje, dat trainingen voor loopbanden aanbiedt in samenwerking met loopbandfabrikant Life Fitness. Het mooie daarvan is dat Studio de loopbanden niet zelf hoeft te maken en zich volledig kan richten op de lessen.
Lees verder “Studio geeft een loopbandtraining in je oor”

Wahoo TICKR FIT armband

Wahoo TICKR FIT is een hartslagmeter voor je onderarm

Hou je niet zo van een borstband voor het meten van je hartslag, dan heeft Wahoo nu een alternatief. De Wahoo TICKR FIT is bedoeld om op je arm te dragen. Niet op je pols als een horloge, maar iets dichter bij je elleboog. De Wahoo TICKR FIT is bedoeld om op je onderarm te dragen en beschikt over een optische hartslagmeter. Drie groene ledlampjes rond de optische sensor meten je hartslag en maken een schatting van de verbrande calorieën. Hij kost rond de 80 euro.
Lees verder “Wahoo TICKR FIT is een hartslagmeter voor je onderarm”

Zepp Labs honkbal en softbal

Zepp Labs haalt sensoren voor honkbal en softbal van de markt

Zepp Labs mag niet langer de honkbal- en softbal-sensoren verkopen in de VS. Het heeft allemaal te maken met een overtreding van patenten. Zepp Labs werd aangeklaagd door concurrent Blast Motion en heeft na twee jaar steggelen een overeenkomst kunnen sluiten. De rechtbank oordeelde dat beide bedrijven inbreuk maken op elkaars patenten.
Lees verder “Zepp Labs haalt sensoren voor honkbal en softbal van de markt”