Tour de France technologie

Hoeveel technologie gebruiken de renners in de Tour de France?

De Tour de France gaat van start en dat betekent 23 dagen en 3.500 kilometers dwars door steden en over bergtoppen. Het is de 105e editie van de Tour de France en er doen 22 teams en 176 renners mee, die de komende dagen 21 etappes gaan rijden. Er is genoeg data over de Tour de France, maar hoe zit het met de renners zelf? Fietsen ze gewoon maar een stukje en letten ze vooral op het klassement, of vinden er serieuze metingen met sensoren en wearables plaats. Technologie is vandaag de dag belangrijker dan ooit om te kunnen winnen.
Lees verder “Hoeveel technologie gebruiken de renners in de Tour de France?”

Road Grand Tours

Met Road Grand Tours fiets je rond in een realistische wereld

Virtual reality is een hot onderwerp, maar je wilt niet altijd met een dikke bril op je hoofd rondlopen. Dat hoeft ook niet bij toepassingen zoals deze. Met Road Grand Tours kun je rondfietsen op allerlei plaatsen wereldwijd. Je zit daarbij op een indoor fietstrainer maar met een projectie die laat zien waar je bent. Ga je een heuvel op, dan trapt je fiets ook wat zwaarder, om het effect zo realistisch mogelijk te maken. Road Grand Tours lijkt op Zwift, een andere aanbieder van fietsworkouts die je in een realistische omgeving uitvoert, maar er zijn wel wat verschillen.
Lees verder “Met Road Grand Tours fiets je rond in een realistische wereld”

HIIT it! Met deze slimme sportmat voor je oefeningen

Voor een HIIT-training heb je geen hulpmiddelen nodig. Het enige wat je hoeft te doen is wat bodyweight-oefeningen uitvoeren op een matje. Dat kan ook een dik tapijt zijn, als het maar zacht genoeg is. Je zult alleen zelf moeten bijhouden hoeveel sets herhalingen je doet. Dat klusje kan deze slimme gymnastiekmat overnemen. De HIITMat staat in verbinding met je smartphone en houdt bij wat jij doet. Via crowdfunding proberen de bedenkers geld in te zamelen.
Lees verder “HIIT it! Met deze slimme sportmat voor je oefeningen”

Golf Plus-app

Met de Golf Plus-app analyseer je je golfswing

Toen de eerste smartwatches verschenen, vroeg ik me wel eens af waarom er geen apps voor golfers op zaten. Zo’n armbeweging tijdens golf is immers vrij eenvoudig te meten met een smartwatch en dan heb je geen trackers zoals die van Zepp meer nodig. Gelukkig komen er steeds meer opties, zoals de app Golf Plus. Hiervoor moet je wel over een (OK, ook vrij dure) Apple Watch beschikken, maar daarna heb je voor een paar euro een manier om je golfslag te meten.
Lees verder “Met de Golf Plus-app analyseer je je golfswing”

Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen

Nike gaat samenwerken met Headspace, de mindfulness-app. De workouts die ze samen hebben gemaakt zorgen dat je leert ontspannen en rustiger wordt, ook als je aan het hardlopen bent. Deze audio-workouts zijn anders dan je gewend bent: deze zijn niet gericht op zo goed mogelijke prestaties neerzetten, maar om het rustiger krijgen van je gedachten.
Lees verder “Nike en Headspace werken samen aan ‘mindful’ rennen”

Fitbit Ionic Adidas Edition

De Fitbit Ionic Adidas Edition ligt vanaf maart in de winkel

Fitbit gaat een speciale Adidas Edition uitbrengen van de Fitbit Ionic. De speciale uitvoering ligt vanaf maart 2018 in de winkels. Vorig jaar kondigden beide bedrijven al aan dat ze samen zouden werken aan een smartwatch. Het idee is vergelijkbaar met de Apple Watch Nike+, een sportieve uitvoering van de Apple Watch. Zelfs het geperforeerde sportbandje lijkt er sterk op. Net als Nike is Adidas grotendeels gestopt met het zelf maken van wearables en digitale sportaccessoires.
Lees verder “De Fitbit Ionic Adidas Edition ligt vanaf maart in de winkel”

Samsung Smartsuit

Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit

De Olympische Winterspelen hebben al de eerste Nederlandse medailles opgeleverd. Eén van de sporten waar Nederland in uitblinkt is shorttrack. Dit jaar krijgen de schaatsers hulp van Samsung, dat een speciaal schaatspak heeft ontwikkeld: de Samsung SmartSuit. Onder andere Sjinkie Knegt maakt er gebruik van. Het is een wereldprimeur, want zelfs de Koreanen beschikken niet over een dergelijk pak.
Lees verder “Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit”

Garmin fenix 5 met hartslagmeter

Zo kun je hartslag meten met je Garmin

De Garmin-sporthorloges zijn mateloos populair. Vroeger moest je nog een aparte hartslagmeter met borstband dragen, om je hartslagmetingen op je Garmin-horloge te kunnen bekijken. Maar de fabrikant stopt de hartslagmeter steeds vaker in het horloge zelf. Hoe werkt het, welke hartslagdata kun je bekijken en hoe haal je er bruikbare informatie uit?
Lees verder “Zo kun je hartslag meten met je Garmin”

Studio-app

Studio geeft een loopbandtraining in je oor

Je wil een looptraining volgen, maar hebt geen zin om de deur uit te gaan, of andere mensen te ontmoeten? Dankzij technologie hoeft dat ook niet. Studio is een nieuw bedrijfje, dat trainingen voor loopbanden aanbiedt in samenwerking met loopbandfabrikant Life Fitness. Het mooie daarvan is dat Studio de loopbanden niet zelf hoeft te maken en zich volledig kan richten op de lessen.
Lees verder “Studio geeft een loopbandtraining in je oor”