timex vrouw

5 redenen waarom jouw workouts geen effect hebben

workouts geen effectJe bent flink aan het trainen, maar op een of andere manier lijkt het steeds minder effect te hebben. Je ziet geen resultaat, ook al steek je veel tijd in fitness. Je raakt de motivatie kwijt en voor je het weet verwatert het helemaal. Misschien doe je iets verkeerd: daarom 5 redenen waarom workouts geen effect hebben.
Lees verder “5 redenen waarom jouw workouts geen effect hebben”

Garmin fenix 5 met hartslagmeter

Zo kun je hartslag meten met je Garmin

De Garmin-sporthorloges zijn mateloos populair. Vroeger moest je nog een aparte hartslagmeter met borstband dragen, om je hartslagmetingen op je Garmin-horloge te kunnen bekijken. Maar de fabrikant stopt de hartslagmeter steeds vaker in het horloge zelf. Hoe werkt het, welke hartslagdata kun je bekijken en hoe haal je er bruikbare informatie uit?
Lees verder “Zo kun je hartslag meten met je Garmin”

Jabra Sport Pulse

Jabra Sport Pulse: deze oortjes voor hardlopers meten VO2 Max

De eerste versie van de Jabra Sport Pulse oordopjes verscheen al in 2014. Ook toen zat er al een hartslagmeter in de oortjes, voor die tijd een revolutie. Inmiddels zijn we wel gewend geraakt aan allerlei apparaten die je hartslag kunnen meten tijdens het sporten. Hoog tijd dus voor een vernieuwde versie van de Jabra Sport Pulse en een goedkopere uitvoering met de naam Jabra Sport Coach.
Lees verder “Jabra Sport Pulse: deze oortjes voor hardlopers meten VO2 Max”

fitness

Boutique fitness: sporten in luxe, zonder afkeurende blikken

fitness
fitness

Wie zich niet thuis voelt in de slaapfabrieken van grote hotelketens, kan in elke stad wel een paar boutique hotels vinden: kleinschalige hotels van hoge kwaliteit met meer aandacht voor de gasten. Iets soortgelijks gebeurt nu op fitnessgebied: wie zich niet thuis voelt bij de grote fitnessketens zoals Health City, David Lloyd of Basic Fit zoekt een boutique fitness op. In de VS zijn ze al te vinden, bijvoorbeeld in Florida waar Soul Rooster en Pure Barre zich vooral op vrouwen met geld richten. Een maandje onbeperkt sporten kost $195, driemaal zo duur als bij een normale sportschool.
Lees verder “Boutique fitness: sporten in luxe, zonder afkeurende blikken”

kids running up stairs

Met welke sportactiviteiten verbrand je het meeste vet?

Gezond sporten betekent voor veel mensen: driemaal per week naar de sportschool, minimaal een halfuur op de elliptische trainer of meedoen aan een groepstraining. Maar welke oefeningen werken eigenlijk het beste als je vet wilt verbranden? De ene deskundige raadt langdurige cardio-oefeningen aan, de andere deskundige zegt dat je met krachttraining bezig moet gaan. Bij de Telegraph wilden ze ook wel eens weten wat het beste werkt, maar daarbij bleek al snel dat er niet één geheime superformule is. Er zijn vijf activiteiten die ervoor zorgen dat je meer vet verbrandt.
Lees verder “Met welke sportactiviteiten verbrand je het meeste vet?”