Puma-logo

Puma gaat sporthorloges maken met Fossil

Puma heeft een samenwerkingsdeal gesloten met Fossil. De eerste smartwatches worden in 2019 verwacht – maar of ze echt slim zijn? Puma is daarmee wel het eerste sportkledingbedrijf dat een samenwerking met Fossil aangaat. Tot nu toe bracht het bedrijf vooral horloges voor modemerken uit, zoals Michael Kors, Kate Spade en Emporio Armani.
Lees verder “Puma gaat sporthorloges maken met Fossil”

IoFIT metingen met schoenen

Samsung stopt sensoren in je sportschoenen

Samsung gaat je sportschoenen slimmer maken door er sensoren in te stoppen. IoFIT wordt ontwikkeld door Salted Venture, een spin-off van Samsung die nog steeds door de elektronicafabrikant wordt gefinancierd. Zij laten hun schoensensoren zien op Mobile World Congress, de grote telecombeurs die eind februari plaatsvindt in Barcelona.
Lees verder “Samsung stopt sensoren in je sportschoenen”

Under Armour shirt

Slimme kleding houdt je warm

De meeste smartwear (slimme kleding) richt zich nu op fitness. Je hebt bijvoorbeeld shirts, broeken en sokken die je hartslag in de gaten kunnen houden. Temperatuur is nog een onderontwikkelde functie, maar daar wordt al wel onderzoek naar gedaan. Meerdere onderzoeksgroepen proberen een oplossing te vinden voor het regelen van lichaamstemperatuur met slimme kleding. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van warmte naar een kouder gedeelte van je lichaam, bijvoorbeeld je voeten.
Lees verder “Slimme kleding houdt je warm”

ralph-lauren-polotech-smartshirt

Ralph Lauren PoloTech Smartshirt: net zo breed worden als de modellen van Ralph

Als je het nieuwe PoloTech Smartshirt van Ralph Lauren gaat dragen, kom je er misschien, ooit zo uit te zien zoals de man op de foto. Hoewel: het model was waarschijnlijk al gespierd voor hij het shirt ging dragen. Voor $300 kun je het zelf ontdekken met dit nieuwe strakke shirt, voorzien van sensoren.
Lees verder “Ralph Lauren PoloTech Smartshirt: net zo breed worden als de modellen van Ralph”

fitness kleding

De workout-kleding waarop je niet moet besparen

fitness kledingEen nieuwe outfit om te gaan sporten, kost veel geld. Je gaat zoeken naar mogelijkheden om te besparen: een zwarte broek van vorig seizoen ziet er ook nog goed uit en sokken hoeven echt niet van een bekend merk te zijn. Toch is er sport- en fitnesskleding waarop je beter niet kunt besparen, maar gewoon goede kwaliteit moet kopen.
Lees verder “De workout-kleding waarop je niet moet besparen”

lechal-schoenen

Lechal: de slimme schoenzolen uit India

lechal
Een Indiaas bedrijf gaat iets bijzonders maken: de Lechal Smart Shoe. Dit is een zool met ingebouwde technologie, die in bijna elke schoen past. Je kunt er van alles mee: stappen en lichaamsbeweging in de gaten houden, maar ook navigeren en waarschuwingen ontvangen als er bijvoorbeeld iets leuks te doen is. De zolen geven feedback door te trillen.
Lees verder “Lechal: de slimme schoenzolen uit India”

sensoria-hartslagmeter-bh

Sportbeha wordt slimmer dankzij sensoren

Sportbeha’s zitten dicht op je lichaam en zijn daarom ideaal om bijvoorbeeld je hartslag te meten. Waarom zou je als vrouw nog een borstband dragen, als je de hartslagsensor ook in je beha kunt stoppen? Sensoria heeft zo’n sportbeha ontwikkeld en heeft 5 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald om het idee te realiseren. Eerder maakte Sensoria al slimme sokken.
Lees verder “Sportbeha wordt slimmer dankzij sensoren”