DNA

23AndMe onderzoekt de relatie tussen DNA en BMI

23AndMe is een genetische test die ik in 2014 heb laten doen vanwege mijn boek, om daarmee mijn risico op allerlei ziekten te achterhalen. Tegenwoordig is 23AndMe wat meer op levensstijl gericht en waarschuwen ze minder voor ziektes waar je een verhoogde kans op loopt. Zo gaat het bedrijf nu aan de slag met een onderzoek, dat de relatie tussen DNA en BMI moet blootleggen.
Lees verder “23AndMe onderzoekt de relatie tussen DNA en BMI”

Shapa weegschaal

De Shapa-weegschaal laat je gewicht niet zien

We zijn bij Fithacking dol op nieuwe, verfrissende idee├źn. Maar een weegschaal die niet vertelt hoe zwaar je bent, klinkt op z’n zachtst gezegd toch wat onpraktisch? We waren meteen benieuwd: hoe werkt het dan, wat heb je eraan? De Shapa-weegschaal heeft namelijk geen display, laat je vetpercentage en spiermassa niet zien en laat je ook niet schrikken als je na een avond uitgaan te veel drank en pizza hebt gehad.
Lees verder “De Shapa-weegschaal laat je gewicht niet zien”

Wandelaars met Fitbit

Meer sportscholen of meer parken: hoe krijg je mensen in beweging?

In de VS lopen mensen net zoveel stappen dagelijks als in Mexico. Toch hebben Amerikanen veel vaker overgewicht. Hoe kan dat? Ligt het aan een ander voedingspatroon? Volgens een artikel in Nature zouden we eens naar iets anders moeten kijken: activity inequality, ongelijkheid in beweging.
Lees verder “Meer sportscholen of meer parken: hoe krijg je mensen in beweging?”