Fitbit Alta vrouw

Fitbit

Op deze pagina’s vind je alles over de activiteitentrackers van Fitbit:

Dit zijn de actuele modellen:

Daarnaast zijn er de oudere modellen Flex, One, Zip, Charge en Charge HR die we hier niet zullen bespreken.

Wat is Fitbit?

Een Fitbit is een Bluetooth-tracker die je dagelijkse activiteiten meet. Er zijn verschillende modellen te koop met uiteenlopende mogelijkheden. Allemaal zijn ze bedoeld om stappen te meten, je slaap te analyseren en om mee te sporten. Je koppelt ze met een smartphone-app om gedetailleerde statistieken uit te lezen. Fitbit werkt ook samen met andere apps die je sportactiviteiten tracken zoals Runkeeper. De modellen die je om je pols draagt zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Daarnaast zijn er kleine trackers die je in je broekzak stopt of met een clip vastmaakt aan je kleding of schoenen.

Welke Fitbit past bij jou?

OK, je hebt besloten dat je een Fitbit wilt kopen. Maar welk model past bij jouw levensstijl, budget en fitnessdoelen? Voor elke fitnesstracker hebben we hierboven een aparte pagina met uitleg gemaakt. Om je op weg te kopen vind je hieronder een top 3 van de modellen die we aanraden. Zoek je uitsluitend een stappenteller, dan is elk model geschikt maar je bent waarschijnlijk het beste af met de goedkope Zip. De One is een aanrader als je een compact apparaatje zoekt met alle basisfuncties, plus slaapanalyse, wekker en meten van hoogteverschillen. Wil je een fitnessarmband, dan heb je uitgebreide keuze. Als instapmodellen raden we de Flex en Charge aan en voor mensen die een modieus uitziend armbandje willen is er de Alta (verkrijgbaar vanaf voorjaar 2016). De Charge HR biedt daarnaast de mogelijkheid om je hartslag te meten. De Blaze en Surge zijn de twee duurste modellen, waarbij de Blaze meer bedoeld is als dagelijks sportief horloge en de Surge als eenvoudig sporthorloge.

Top 3 Fitbit fitnesstrackers

Deze drie modellen raden we aan voor algemeen gebruik. Heb je heel specifieke wensen, dan kun je ook kijken naar de andere fitnesstrackers die Fitbit op de markt brengt.

Fitbit Charge 2

1. Fitbit Charge 2

Dit is wat ons betreft de beste fitnessarmband. Bijna alle functies zitten erin, terwijl het smalle design geschikt is voor dagelijks dragen. Bovendien heeft deze fitnessarmband een vrij lange batterijduur van een paar dagen. Het belangrijkste verschil met de goedkopere Fitbits is het continu meten van de hartslag. Zo weet je meteen of je in de juiste zone zit. Het smalle OLED-schermpje toont ook je statistieken en de armband kan automatisch herkennen welke sporten je uitvoert.

Waarom kopen? Als je wilt weten hoe je rusthartslag zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Prijs: ca. 150 euro

Fitbit Alta HR

2. Fitbit Alta HR

Dit is een wat stijlvoller model dan de andere Fitbits, dankzij het smallere ontwerp. De Alta HR is bedoeld als mode-accessoire en dat wordt extra benadrukt als je naar de verwisselbare bandjes kijkt. De kern van de Fitbit Alta HR bestaat uit een verwisselbare sensor van roestvrij staal met OLED-schermpje. De eerste generatie Alta had nog geen hartslagmeter, maar de Alta HR heeft dat wél. Je kunt het polsbandje gebruiken om je dagelijkse activiteiten in kaart te brengen, je slaap te monitoren en herinneringen in te stellen om regelmatig even een stukje te gaan lopen. Al deze gegevens kun je terugvinden in de Fitbit-app. Daarnaast is de Fitbit Alta HR ook te gebruiken als horloge en kun je er notificaties van je smartphone op ontvangen. Meer over de verschillen tussen Charge 2 en Alta HR lees je in een apart artikel.

Waarom kopen? Als je een compacte en stijlvolle fitnesstracker zoekt en geen hartslagmeting nodig hebt.

Prijs: ca. 125 euro

Fitbit Blaze paars

3. Fitbit Blaze

Zoek je een Fitbit die eruit ziet als een horloge, dan is de Fitbit Blaze iets voor jou. Dit horloge biedt eigenlijk dezelfde functies als de duurdere fitnesstrackers van Fitbit, maar dan met een groter scherm voor het aflezen van berichten. Je kunt er beweging, slaap en sport mee vastleggen maar het is geen volwaardig sporthorloge. Daarvoor kun je beter kijken bij merken als Garmin en TomTom.

Waarom kopen? Als je een fitnesstracker zoekt die eruit ziet als een horloge.

Prijs: ca. 200 euro