Strava Summit pakketten

Strava heeft 3 nieuwe betaalde pakketten: zijn ze de moeite?

Strava gaat iets nieuws doen: in plaats van één betaald Premium-abonnement splitsen ze het op in drie verschillende pakketten: Training, Safety en Analysis. Je kunt ze los of in combinatie afsluiten. Was je al lid van Strava Premium, dan hou je dezelfde functies die je al had, voor dezelfde prijs.

Het Trainings-pakket bevat realtime gps-tracking tijdens je trainingen, schema’s, doelen, race-analyse, gefilterde leaderboards (op basis van leeftijd en gewicht) en nog meer.

Strava Summit-pakketten

Bij het Analysis-pakket ligt de nadruk op tech. Je kunt de impact van je workout gedurende de tijd bekijken, dankzij metingen van hartslagsensoren en andere wearables. Ook krijg je visualisaties van je tempo en rondetijden, zodat je je prestaties beter kunt beoordelen.

Gaat het je vooral om veiligheid, dan is het Safety-pakket wat je moet hebben. Je kunt daarmee je activiteiten buitenshuis plannen en ervoor zorgen dat anderen tijdens het sporten weten waar je bent. Je kiest zelf welke contacten je locatie realtime moeten zien. Zij krijgen ook een melding als je hulp nodig hebt.

Alledrie de pakketten kosten je $60 per jaar, terwijl een los pakket $24 per jaar kost. Ook kun je per maand afrekenen: $8 voor alledrie of $3 per stuk. Met de gratis versie van de app kun je nog steeds je sportactiviteiten vastleggen, analyseren en delen. Strava heeft meer dan 32 miljoen gebruikers in 195 landen en dat maakt wel duidelijk dat lang niet iedereen hetzelfde zal zijn. De ene persoon loopt op het platteland, iemand anders alleen in de stad.

Strava Summit-pakketten

De opsplitsing is daarom eigenlijk best logisch. Er zijn in Strava Summig geen nieuwe functies toegevoegd, maar de kans is aanwezig dat er binnenkort nog wat extra’s bij komen. Waarschijnlijk merkte Strava dat mensen de $8 per maand te duur vonden en daarom nauwelijks voor het Premium-abonnement kozen. Met de goedkopere bundels wordt het makkelijker om toch eens een betaalde dienst te proberen.