gonny sxsw 2015 nos interview

Terugblik: Fit met apps op SxSW

Het is precies een week geleden dat ik op SxSW 2015 een presentatie gaf. Twintig minuten mocht ik in een van de meest populaire zalen (ballroom G) praten over fitness en wearables. Ballroom G is de plek waar elk halfuur een andere inspirerende expert het podium betreedt, om te praten over het onderwerp waarover hij/zij een boek geschreven heeft. Vaak schrijvers dus en daar was ik eentje van. Al had ik geen boek aan te prijzen, want mijn boek Fit met apps en wearables is immers in het Nederlands. Ik koos voor een kritische insteek: hoe het meten met al die apps en wearables je gek kan maken.
Lees verder “Terugblik: Fit met apps op SxSW”

drukte kantoor

Ondertussen op de Fithacking-redactie: toekomstplannen voor 2015

drukte kantoorHet is een paar dagen stil geweest op Fithacking.nl nadat de Fithacking Fitmaand was afgelopen. Dat komt omdat ik druk bezig ben om alles voor te bereiden voor mijn Amerikaanse avontuur. Ik moet mijn presentatie zo langzamerhand klaar hebben en moet ook iets te bieden hebben aan de bezoekers: ik kan ze natuurlijk niet met een kluitje in het riet sturen en verwachten dat ze na afloop van de presentatie een Nederlandstalig boek gaan kopen. Daarom ben ik achter de schermen druk bezig om een aantal cursussen en ebooks te maken, die zowel in het Nederlands als in het Engels gaan verschijnen. Ik ben ook aan het kijken of ik een app kan maken en zo liggen nog wel meer plannen.
Lees verder “Ondertussen op de Fithacking-redactie: toekomstplannen voor 2015”

fitmetapps-boek

De eerste recensies voor ‘Fit met apps’ zijn binnen!

fitmetapps-boekDe afgelopen dagen druppelden de recensies binnen voor ‘Fit met Apps & Wearables‘. En het mooie is: ze zijn zonder uitzondering positief! Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Ik had wel gedacht dat mensen nog wat dingen zouden missen: dat bepaalde sporten onvoldoende uit de verf zouden komen, of dat er nog wel iets meer informatie in kon over zelf trainingsschema’s maken. Maar nee, mensen vinden het boek compleet genoeg en vertellen regelmatig dat ze door het boek nieuwe apps hebben ontdekt of merkten dat ze het boek telkens moesten wegleggen, omdat ik ze enthousiast had gemaakt om te gaan sporten. Een groter compliment kan ik me niet voostellen.

Hieronder lees je een aantal reacties.
Lees verder “De eerste recensies voor ‘Fit met apps’ zijn binnen!”

omt-live-fit-met-apps

Kijktip: OMT LIVE-uitzending over ‘Fit met apps’

Op 29 oktober 2014 stond OMT LIVE in het teken van ‘Fit met apps’. In de tweewekelijkse talkshow komen gasten aan het woord die iets te vertellen hebben over Apple-producten. Presentatoren Jan David en Lucas praatten met mij over het boek ‘Fit met apps’, over slimmer gebruik maken van apps en mobiel fit worden. Met welke apps boek je resultaat als je een sixpack wilt hebben of een buikje wilt wegwerken? En wat gaat de Apple Watch toevoegen?
Lees verder “Kijktip: OMT LIVE-uitzending over ‘Fit met apps’”

yoga ochtend

Hoe Natasja haar ritme terugvond

natasja oosterlooNatasja Oosterloo, een van de hoofdpersonen in mijn boek ‘Fit met apps’, was de afgelopen weken haar ritme kwijt. Ze vertelt erover op haar persoonlijke blog. Tot voor kort was ze gewend om zes uur op te staan, koffie te zetten, een kwartiertje aan yoga te doen en vervolgens wat schrijven. Die eerste tweeënhalf uur ’s ochtends was bonustijd: ze voelde zich er goed bij, ze schreef meer en kreeg meer ideeën.
Lees verder “Hoe Natasja haar ritme terugvond”

fitmetapps-boek

‘Fit met apps’ in maart 2015 op SxSW!

fitmetapps-boekSouth by South West (SxSW) is een van de grootste festivals ter wereld. Elk jaar komen duizenden mensen naar Austin (Texas) om vooruit te kijken naar nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van internet, technologie, muziek en films. Het is de plek waar de digitale voorhoede elkaar ontmoet, waar grote namen als Elon Musk, Ray Kurzweil, Bruce Sterling, Mark Zuckerberg en Stephen Wolfram op het podium stonden. Ik ga er elk jaar naartoe, omdat je na het festival weer helemaal stuiterend terugkomt met inspiratie voor nieuwe ideeën. In 2015 mag ik anderen de inspiratie bieden! Ik ben uitgekozen om een boekpresentatie over ‘Fit met apps’ te komen geven. Er zijn maar 14 van die boeksessies, dus ik ben apentrots dat ik als Nederlandse er tussen sta.
Lees verder “‘Fit met apps’ in maart 2015 op SxSW!”

fit-met-apps-krant

Daar is ‘ie dan: ‘Fit met apps en wearables’

fit-met-apps-krantWoensdag 15 oktober verschijnt mijn nieuwste boek: Fit met apps & wearables. Je kon eerder al de uitnodiging voor de 15e lezen, maar vandaag ging het persbericht eruit. Spannend, want vanaf nu is het allemaal ‘echt’, terwijl ik de afgelopen twee jaar redelijk in stilte heb kunnen werken. Tijdens mijn weinige vrije weekenden was ik bezig met het testen van apps en fitnesstrackers, het interviewen van experts op het gebied van topsport, motivatie en quantified self en het schrijven, herschrijven en schrappen. Het eindresultaat? Een boek waarmee ik iedereen wil laten zien hoe makkelijk je fit kunt worden en je sportprestaties beter meetbaar maakt, door slim gebruik te maken van technologie zoals smartphones, apps, activiteitentrackers en hartslagmeters. Er is zoveel aanbod, dat een gids geen overbodige luxe is. Die gids is ‘Fit met apps en wearables’ geworden.
Lees verder “Daar is ‘ie dan: ‘Fit met apps en wearables’”