Adidas All Day-app

Adidas All Day: alles over de nieuwste app om fit te blijven

Drie maanden na de aankondiging is de Adidas All Day fitness-app uitgebracht, maar voorlopig alleen in de VS. De rest van de wereld volgt in het najaar van 2017. Met de app voor iPhone en Android krijg je inzicht in je gezondheid en alles wat daarmee samenhangt zoals beweging, mindset, voeding en rust. Adidas zegt dat de All Day-app is bedoeld voor veelzijdige atleten, al klinkt dat wat ambitieuzer dan de werkelijkheid is. De apps is niet bedoeld voor topsporters, maar voor gewone mensen die wat aan hun gezondheid willen doen.

Adidas All Day

De app helpt je niet alleen aan een workout, maar laat je ook zien hoe je moet mediteren en hoe je gezonde maaltijden kookt.

Adidas kondigde de app aan op technologiefestival SXSW en beloofde dat het een ‘open’ digitaal fitnessplatform zou worden. Er zitten videolessen in, die je bijvoorbeeld laten zien hoe je een recept met veel groente maakt, hoe je je smartphone gebruikt om afstanden te meten en hoe je bepaalde yoga-oefeningen moet uitvoeren. De app is vooral gericht op vrouwen, omdat die het best passen bij de wellness-achtige tips die je in de app vindt. Later komen er meer artikelen en video’s bij die gericht zijn op mannen.

Adidas All Day op iPhone

Adidas All Day werkt samen met Apple’s HealthKit en Google Fit. In tegenstelling tot apps die zich maar op één aspect van je gezondheid richten probeert All Day het holistisch aan te pakken, door vooral inspiratie te geven. De vier pijlers daarbij zijn beweging, voeding, mindset en rust. ‘Discoveries’ zijn minigidsen rond bepaalde onderwerpen, die op wetenschappelijke inzichten zijn gebaseerd. Je kunt je dag bijvoorbeeld beginnen met een 5 tot 15 minuten durende meditatie in het onderdeel ‘Om Sweet Om’. Voor een workout van je hele lichaam kun je terecht bij celebrity-trainer Stephen Cheuk. Of ga yoga doen met Adriene Mishler. Kom je thuis, dan kies je een recept van chef Candice Kumai, bijvoorbeeld een fish taco of iets met rijst. Later op de avond kun je met ademhalingsoefeningen ontspannen in het onderdeel ‘Breathe Easy’. Wil je muziek om in slaap te vallen, dan is er een mix van DJ Nina Las Vegas.

Adidas All Day: wetenschappelijke kennis

Volgens Adidas is alles gebaseerd op wetenschap, waarbij ze onder andere kennis van The American College of Sports Medicine (ACSM) hebben gebruikt, de grootste organisatie op het gebied van sportgeneeskunde en bewegingswetenschap ter wereld. Ook zit er content in van Adidas’ partner EXOS. In de app zitten al 13 ‘discoveries’, dus kennisgebieden. Elke maand komen er nieuwe bij. Je kunt eentje gebruiken, maar ook meerdere naast elkaar, met het idee dat je precies de tips en tools eruit kunt halen die jij nodig hebt. Alles is gratis te gebruiken en het maakt niet uit of je beginner of professional bent.

Adidas All Day downloaden

Eerst kijken of het wat is voordat je je naar de Amerikaanse App Store spoedt? Op het All Day-blog van Adidas krijg je al een goede indruk wat je kunt verwachten.

Adidas All Day is te downloaden voor iPhone en Android.