Fitbit Alta HR roze

Fitbit Alta HR

De Fitbit Alta HR is een compacte activiteitenarmband van Fitbit. De armband is smaller dan andere fitnesstrackers die Fitbit op de markt brengt en is daarom ook erg geschikt voor vrouwen. In dit artikel lees je alles over de Fitbit Alta HR: prijzen, verkrijgbaarheid, functies en wat je er zoal mee kunt doen.

Fitbit Alta HR

Wat is de Fitbit Alta HR?

De Fitbit Alta is een fitnesstracker waarmee je stappen, dagelijkse lichaamsbewegingen, slaap, hartslag en andere lichaamswaarden kunt meten. Het is de opvolger van de Fitbit Alta, die in 2015 verscheen. De Fitbit Alta HR heeft een kleurenscherm waarop je kunt tikken, maar het werkt anders dan de touchscreens die je gewend bent van je smartphones.

Fitbit Alta kopen

De Fitbit Alta is verkrijgbaar voor €149,95, waarbij je kunt kiezen uit meerdere kleuren en maten. Er is ook een Special Edition die €169,95 kost en onder andere verkrijgbaar is in een volledig zwarte uitvoering. Je kunt kiezen uit de maten S en L.

Waarom de Fitbit Alta?

De meeste fitnesstrackers zijn zwart, vrij groot en vooral gericht op mannen. Fitbit heeft daarom een fitnesstracker gemaakt die ook voor wat smallere polsen geschikt is. Het ziet er meer uit als een armband, maar het zit boordevol sensoren. Sinds de Alta HR zit er ook een hartslagmeter in. Fitnesstrackers moeten niet meer alleen functioneel zijn, maar moeten er ook goed uitzien. Daar speelt Fitbit op in met de Alta HR.

Waarom zou je een Fitbit Alta kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom je een Alta HR zou willen kopen:

  • Fitbit is marktleider op het gebied van fitnesstrackers. Je kan rekenen op voldoende ervaring met het maken van fitnesstrackers en een grote, tevreden gebruikersgroep.
  • Je kunt kiezen uit meerdere leuke kleuren.
  • Er zit een hartslagmeter in waarmee je continu je hartslag in de gaten kunt houden.
  • De Alta HR is ook geschikt voor mensen die geen fanatieke fitnessfreaks zijn, maar vooral wat meer willen bewegen.
  • De prijs valt wel mee ten opzichte van een sporthorloge.
  • De Alta HR bevat allerlei verbeteringen om je slaap beter te meten.

Fitbit Alta HR: design

In de Alta HR vind je de PurePulse optische hartslagmeter, verwerkt in het centrale gedeelte. Deze fitnessarmband is 25% dunner dan de Charge 2, die er qua functies wel op lijkt. Zoek je een onopvallende en smalle fitnessarmband die ook nog licht van gewicht is, dan zit je goed met de Alta HR. Qua uiterlijk is er niet zoveel verschil met z’n voorganger, de gewone Alta zonder hartslagmeter.

Fitbit Alta HR modellen

Er zijn twee modellen: de standaard Fitbit Alta HR met een zilverkleurige sensor en een Special Edition met goudkleurige of zwarte sensor. Je hoeft nog geen definitieve keuze te maken wat de kleur van het bandje betreft, want er zijn allerlei gekleurde bandjes verkrijgbaar waarmee je je Alta HR een ander uiterlijk kunt geven. De Alta HR is vooral gericht op vrouwen, maar is ook erg geschikt voor mannen met wat smallere polsen. Vind je de felle kleuren helemaal niets, dan kun je ook kiezen uit zwart en donkergrijs.

Fitbit Alta HR: functies

De Fitbit Alta HR heeft een verbeterde batterijduur: hij gaat niet langer 5 dagen mee, maar zelfs een hele week. Dit is te danken aan een nieuwe, energiezuinige chip die bovendien kleiner van formaat is, waardoor er meer ruimte kwam voor een grotere batterij.

Door de komst van de Alta HR is de Charge 2 nog niet helemaal overbodig geworden. Je vindt op de Charge 2 bijvoorbeeld VO2 Max, Connected GPS, ademhalingsoefeningen en meer ondersteuning voor sport-workouts. Wil je weten wat de verschillen tussen Alta HR en Charge 2 zijn? Dat lees je in onderstaand artikel!

Fitbit Alta HR vs Charge 2: wat zijn de verschillen?

Dat wil niet zeggen dat de Alta HR niet geschikt is om te sporten. De accenten liggen net iets anders. Je kunt de Alta HR bijvoorbeeld meenemen naar de sportschool en de sessie vastleggen, waarbij je de metingen afleest in de Fitbit-app op je smartphone. Gedurende de dag meet de armband ook afstand, stappen en calorieën. De armband waarschuwt wanneer het tijd is om weer te gaan bewegen. Ook krijg je meer inzicht in je rusthartslag. Vreemd is wel dat de ademhalingsoefening van de Charge 2 niet beschikbaar zijn op de Alta HR, terwijl de nadruk van deze fitnesstracker wat meer op wellness ligt.

De batterij gaat 7 dagen mee, een heel acceptabele batterijduur als je bedenkt dat je continu je hartslag meet.

Fitbit Alta HR: meer nadruk op slaap

Het meest opvallende wat bij de Alta HR is verbeterd is het meten van slaap. Al sinds de originele Fitbit Flex uit 2013 is het mogelijk om je slaap te meten, maar er komen steeds meer handige nieuwe functies bij. De slaapgrafiek toont nu wanneer je wakker was en de fasen voor REM-slaap, lichte slaap en diepe slaap. Daarbij wordt naar je hartslagvariabiliteit gekeken om te achterhalen in welke slaapfase je je bevindt.

Via de app kun je meer inzicht krijgen in je slaapgedrag, zodat je je gedrag kunt aanpassen. Zo kun je ook verbanden ontdekken tussen sporten en slaap. Op de Alta HR zelf krijg je herinneringen dat het tijd is om te gaan slapen. Je kunt ook een slaapschema instellen.

Fitbit Alta HR: prijs en verkrijgbaarheid

De Fitbit Alta HR is verkrijgbaar bij diverse winkels en kost €149,99 voor de gewone uitvoering en €169,99 voor de Special Edition. Qua prijs ligt dit model tussen de eerste generatie Alta zonder hartslagmeter en de iets grotere Charge 2.