HyFit elastieken

Met Hyfit kun je overal trainen met elastieken en sensoren

TRX (je weet wel, die elastieken die aan het plafon hangen) is een enorme hype in sportscholen, maar je hebt natuurlijk niet overal een plafond of een boom waar je de elastieken aan kunt vastmaken. Ben je vaak onderweg, dan is Hyfit een alternatief dat je overal kunt gebruiken.

Deze ‘wearable gym’ bestaat uit elastieken en sensoren die je makkelijk in je koffer gooit als je op vakantie gaat, dus geen excuses meer. Hyfit gaat met hulp van Reebok proberen om geld om te zamelen via crowdfunding.

hyfit

Hyfit: wat is het?

Hyfit is bedacht door Guy Bar en Dan Strik toen ze in het Israelische leger dienden. Daar maakten ze kennis met TRX Suspension Training en ze merkten dat er nogal wat belangstelling was voor het trainen met de weerstandsbanden. Na hun diensttijd begonnen ze met het importeren van TRX in Israël, om vervolgens hun eigen suspension training-systeem te ontwikkelen. Het is een draagbare gym die voor $130 op Kickstarter te vinden is.

Het idee was om het systeem nog beter te maken dan TRX, door er sensoren aan te koppelen. Hyfit bestaat uit de gebruikelijke weerstandsbanden, maar met een tracker aan de linker polsband. Die bevat sensoren waarmee je je hartslag, verbrande calorieën en aantal herhalingen kunt meten. Ook is de weerstandskracht van de banden te zien. Zo weet je precies hoe zwaar de oefening is. Je kunt dit realtime zien terwijl je bezig bent. Via de bijbehorende app kun je nog eens terugkijken wat je het gedaan.

Hyfit Suspension Training

Er zijn allerlei oefeningen mogelijk, volgens de makers meer dan 250 stuks als je de weerstandsbanden los gebruikt. Maak je ze vast aan een boom, bankje of de verwarmingsbuizen thuis (wel even checken of ze goed vastzitten) dan heb je nog veel meer mogelijkheden. Je krijgt een full body workout, belooft het duo dat het heeft bedacht. Reebok ziet het in ieder geval zitten: ze steunen het project, al stoppen ze er zelf geen geld in. Dat zal het publiek moeten doen, via de Kickstarter-campagne.

Hyfit op het strand

Echt veel concurrentie is er niet. Er zijn wel wat weerstandsbanden met slimme functies, maar geen enkele aanbieder pakt het serieus aan. De markt is lastig, maar als je bedenkt dat TRX nu een marktwaarde van $300 miljoen heeft, valt er geld te verdienen. Bij Hyfit loop je natuurlijk wel dezelfde risico’s als bij andere crowdfunding-projecten: het kan niet doorgaan, waardoor je je geld kwijt bent. Met $130 valt de prijs nog wel mee. Meer info op hyfit.co.