Jabra Sport Pulse

Jabra Sport Pulse: deze oortjes voor hardlopers meten VO2 Max

De eerste versie van de Jabra Sport Pulse oordopjes verscheen al in 2014. Ook toen zat er al een hartslagmeter in de oortjes, voor die tijd een revolutie. Inmiddels zijn we wel gewend geraakt aan allerlei apparaten die je hartslag kunnen meten tijdens het sporten. Hoog tijd dus voor een vernieuwde versie van de Jabra Sport Pulse en een goedkopere uitvoering met de naam Jabra Sport Coach.

Jabra Sport Pulse

De nieuwe Jabra Sport Pulse oortjes bieden iets nieuws: ze kunnen automatisch en continu je VO2 Max in de gaten houden. Via de Jabra Sport Life-app lees je de gegevens uit. Met de VO2 Max kun je bijhouden hoe efficiënt je lichaam omgaat met zuurstof. Ook meten ze de afstand, verbrande calorieën en de gebruikelijke metingen voor hardlopers.

Jabra Sport Pulse

De oordopjes komen op het juiste moment: net nu de temperaturen weer wat gaan zakken en het vol te houden is om buitenshuis te sporten. Jabra heeft ook de geluidskwaliteit voor telefoontjes en muziek verbeterd, laat de bassen wat beter klinken en heeft de passieve noise cancelling nog wat opgevoerd.

Jabra Sport Coach

De Sport Coach Special Edition kan automatisch het aantal herhalingen tellen, dankzij de TrackFit-sensor die erin zit. Deze bewegingssensor houdt in de gaten hoe je beweegt en laat in de app een teller lopen. Zo kun je precies zien hoeveel rondjes je gelopen hebt. De app waarschuwt ook als het tijd is om met de volgende oefening te beginnen. Als de Sport Coach-oordopjes beschikbaar zijn werken ze met push-ups, lunges en burpees. Later komen er nog meer oefeningen bij.

Jabra Sport Coach

Beide modellen hebben een IP55-rating voor stof en waterbestendigheid, een batterijduur van 5 uur en een standby-tijd van 10 dagen. Ze kunnen tegen zweet, maar ze zijn niet bedoeld om ermee te gaan zwemmen. Om te zorgen dat ze goed passen levert Jabra er speciale Comply-foam tips bij, plus de gebruikelijke ear gels en wings.

Voor de Jabra Sport Pulse betaal je $160 en voor de Sport Coach $120. In Nederland zijn de huidige modellen nog iets hoger geprijsd, namelijk €199 en €149. Die kun je dus het beste even overslaan en wachten tot de nieuwe uitvoeringen in het derde kwartaal in de winkel liggen.