google fit platform

Alles over Google Fit

Google Fit is een platform voor fitnessapps en -apparaten. Het is Google’s manier om een centrale rol te spelen op dit gebied. Google Fit lijkt op Apple Health en verzamelt alle fitnessdata van een gebruiker op één centrale plek. Partners zijn onder andere Nike, Adidas en Withings.

Google Fit werd aangekondigd op 25 juni 2014, tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. In eerste instantie is het vooral bedoeld voor makers van apps en accessoires: zij krijgen programmeerhulpmiddelen om makkelijker fitness- en sportdata te kunnen uitwisselen.

google fit platform

Google Fit combineert data, zodat je nieuwe inzichten kunt krijgen. Als gebruiker geef je toestemming om de gezondheidsdata te gebruiken en te delen met anderen. Je kunt de data ook elk minuut weer wissen. Een van de partners van Google Fit is Nike – toevallig ook een trouwe partner van Apple. Appontwikkelaars kunnen straks de NikeFuel-data gebruiken in andere apps. Dat is een grote sprong vooruit, want Nike’s systeem was voorheen wat gesloten. In 2014 kondigden ze aan dat ze via Nike Labs data zouden gaan uitwisselen met Runkeeper en Strava en met Apple Health en Google Fit gaan ze nog een verder.

Andere partners die meedoen aan Google Fit zijn HTC, LG, Withings, Motorola, Noom, Runtastic, RunKeeper en Polar. Ontwikkelaars kunnen vanaf de zomer van 2014 aan de slag, terwijl in de herfst van 2014 de eerste toepassingen van Apple Health worden verwacht.