withings-health-mate-hartslag

Withings Health Mate-app meet hartslag en meer

Withings maakt niet alleen de populaire digitale weegschaal, maar heeft ook een bijbehorende app waarmee je metingen van de weegschaal, bloeddrukmeter en Pulse-bewegingstracker kunt afmeten. De Health Mate-app brengt al die metingen samen en laat zien hoe je ervoor staat qua gewicht, vetpercentage, lichaamsbeweging, slaapgedrag en hartslag.

withings-health-mate-hartslagDe Health Mate laat sinds een tijdje zien hoeveel stappen je hebt gezet. Er is ook een tijdlijn toegevoegd die je motiveert om met vrienden te gaan wandelen. De nieuwste functie is het meten van je hartslag. Dat kon al met losse apps zoals Cardiograaf of Runtastic Heart Rate Pro, maar nu het standaard in de Health Mate-app zit, scheelt dat weer een aparte app installeren. Bovendien slaat de app het meteen op in je Withings-gezondheidsprofiel. Leg je vinger op de camera van de iPhone, wacht een seconde of tien en je hartslag verschijnt in beeld.

health-mate-gewicht

De app laat ook duidelijker zien welke informatie voor jou belangrijk is. En wil je anderen laten weten hoe goed je bezig bent geweest, dan kan dat nu met een selfie. Binnenkort werkt de app ook samen met de pas aangekondigde Withings Activité, een smartwatch die eruit ziet als een gewoon horloge.

Voor wie?

De Health Mate-app is vooral handig voor mensen die één of meer accessoires van Withings in huis hebben, bijvoorbeeld de weegschaal of de bloeddrukmeter. Alle metingen worden automatisch opgenomen in de app. Heb je geen Withings-spullen, dan kun je de data wel handmatig invoeren, maar dat is nogal omslachtig.

Is het wat?

Voor mensen met Withings-spullen is dit dé app die alle informatie overzichtelijke bij elkaar zet. Helaas leest de app nauwelijks data van alternatieve aanbieders in. Je kunt wel een koppeling maken met de MyFitnessPal-app, maar voor het inlezen van metingen van trackers en andere accessoires zit je vast aan het aanbod van Withings zelf.

Downloaden: Health Mate voor iPhone