Withings Pulse HR

Withings Pulse HR daagt Fitbit uit met nieuwe fitnesstracker

De Withings Pulse HR is een klassiek uitziende fitnesstracker met ingebouwde hartslagmeter. De Pulse HR is bedoeld voor mensen die een smartwatch te veel van het goede vinden. Het Franse bedrijf laat er geen gras over groeien: nog maar een paar maanden nadat het zelfstandig werd van Nokia zijn er alweer twee nieuwe producten uitgebracht: de Withings Steel HR Sport en deze Pulse HR. Die laatstgenoemde is een vernieuwde versie van de Withings Pulse, de eerste fitnesstracker van het bedrijf uit 2013. Met een batterijduur van 20 dagen, slimme notificaties en allerlei fitnessfuncties heeft de Pulse HR veel te bieden. Voor het eerst zit er ook een hartslagmeter in, zoals de naam al aangeeft.
Lees verder “Withings Pulse HR daagt Fitbit uit met nieuwe fitnesstracker”

Withings Go tracker

Waarom Nokia geen toekomst ziet in gezondheid

Nokia kreeg dankzij de overname van Withings een assortiment fitnesstrackers, weegschalen en bloeddrukmeters in handen. Dat was een bewuste keuze. Maar nu zitten ze met de spullen in hun maag. Volgens een interne memo die Reuters in handen kreeg ziet Nokia geen toekomst meer in de digitale gezondheidsproducten en moeten ze realistisch zijn.
Lees verder “Waarom Nokia geen toekomst ziet in gezondheid”

Fitbit vrouw met shoppingtas

Deze twee wearables-fabrikanten zijn nog niet overgenomen

Groot nieuws in de wereld van wearables en tech: Nokia heeft Withings overgenomen. Daardoor gebeurt er met wearables wat er eerder al met fitness-apps gebeurde: ze komen allemaal in handen van een groter bedrijf, vaak een sportkledingbedrijf. Twee wearables-fabrikanten zijn nog zelfstandig. Wie zijn dat en hoe lang duurt het totdat ook zij zijn overgenomen?
Lees verder “Deze twee wearables-fabrikanten zijn nog niet overgenomen”

Withings Hy-Result bloeddruk meten

Met Withings Hy-Result je bloeddruk meten: ‘Bijna net zo goed als de dokter’

Withings maakt niet alleen fitnesstrackers, maar ook een bloeddrukmeter waarmee je thuis kunt meten. Het probleem is alleen: hoe interpreteer je die bloeddrukmetingen en wanneer besluit je dat het tijd wordt om naar de dokter te gaan? Withings heeft daarvoor een slim algoritme gevonden, waarmee je beter kunt bepalen of er iets aan de hand is.
Lees verder “Met Withings Hy-Result je bloeddruk meten: ‘Bijna net zo goed als de dokter’”

addapp-aanbevelingen

Addapp geeft je lifestyle-adviezen, op basis van data uit Fitbit, Jawbone en Withings

Er zijn allerlei apps om fitnessdata te verzamelen, zoals die van Fitbit, Jawbone, Withings en Apple’s Gezondheid-app. Wil je al die data samenbrengen, dan kan dat een heel karwei zijn. Apple’s Gezondheid-app kan veel gegevens van andere apps inlezen, maar laat geen aanvullende informatie zien. Je moet zelf data gaan vergelijken en conclusies trekken. Addapp probeert het wat slimmer aan te pakken: daarmee krijg je aanbevelingen op basis van de activiteiten die je hebt gedaan.
Lees verder “Addapp geeft je lifestyle-adviezen, op basis van data uit Fitbit, Jawbone en Withings”

withings activite pop horloge

Withings Activité Pop: goedkopere smartwatch met fitnessfuncties

Fitnesstrackers zien er vaak hetzelfde uit, maar Withings liet eerder al met de Withings Activité zien dat het ook anders kan. Die ziet eruit als een normaal horloge, maar met een ingebouwde stappenteller en andere sensoren. Er zat alleen één nadeel aan: de prijs van €390 was nogal fors. De Franse fabrikant lost dat op met de nieuwe Withings Activité Pop, een goedkopere uitvoering. Die kost ongeveer de helft en is vanaf januari 2015 te bestellen.
Lees verder “Withings Activité Pop: goedkopere smartwatch met fitnessfuncties”

withings-health-mate-hartslag

Withings Health Mate-app meet hartslag en meer

Withings maakt niet alleen de populaire digitale weegschaal, maar heeft ook een bijbehorende app waarmee je metingen van de weegschaal, bloeddrukmeter en Pulse-bewegingstracker kunt afmeten. De Health Mate-app brengt al die metingen samen en laat zien hoe je ervoor staat qua gewicht, vetpercentage, lichaamsbeweging, slaapgedrag en hartslag.
Lees verder “Withings Health Mate-app meet hartslag en meer”

fitbit one hand

Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst

fitbit one hand
Activiteitentrackers, fitnesstrackers en stappentellers: je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Wereldwijd zijn Fitbit en Jawbone de populairste merken, maar hoe zit dat in Nederland? Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland Fitbit aan kop gaat. Maar de rest van de top 5 ziet er toch iets anders uit dan elders in de wereld.
Lees verder “Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst”