horeca-foodhallen

12 tips voor gezond eten in restaurants

Misschien heb je een baan waarbij je vaak uit eten moet met klanten. Of misschien hou je niet van koken en ga je daarom vaak buiten de deur te eten. Wat de reden ook is: in restaurants eet je vaak minder gezond dan wanneer je thuis een maaltijd zou klaarmaken. De afgelopen jaren heb ik steeds meer ideeën verzameld hoe je toch buitenshuis kunt eten, zonder dat je na een week uit je broek scheurt.
Lees verder “12 tips voor gezond eten in restaurants”

Lifesum-iPhone_app

Lifesum, eetgewoontes veranderen en calorieën tellen

fithacking-januari-fitmaand
Lifesum is noemt zich een lifestyle-tracker en een calorieënteller. De app belooft dat je makkelijker kunt bijhouden wat je eet en welke oefeningen je uitvoert. Dat leidt tot betere voedingskeuzes en betere gewoontes. Klinkt goed! Ik kende de app nog niet zo goed, dus was het een mooi moment om Lifesum eens te proberen. Op aanraden van Apple en Google trouwens, want allebei hebben ze Lifesum uitgeroepen tot keuze van de redactie en ze hebben er ook aardig wat promotie voor gemaakt. Misschien is dat wel de reden dat deze app ongemerkt al aardig wat gebruikers heeft, ook in Nederland. Later ontdekte ik trouwens dat ik deze app eigenlijk al wel kende: hij heette vroeger ShapeUp Club.
Lees verder “Lifesum, eetgewoontes veranderen en calorieën tellen”

Maaltijden tracken met Lifesum

De Lifesum-app kan automatisch je maaltijden herkennen

Een van de meest lastige dingen voor foodies die hun eetgewoonten willen bijhouden is het invoeren van alles wat je eet. Het blijft altijd een hele klus, zeker als je weinig voorverpakte maaltijden eet. Lifesum gaat proberen er iets aan te doen. Deze app gebruikt kunstmatige intelligentie om te herkennen wat er op je bord ligt.
Lees verder “De Lifesum-app kan automatisch je maaltijden herkennen”

beste dieet berekenen met computer

Het beste dieet bereken je zelf

beste dieet berekenen met computerHet perfect dieet is op jouw eetgewoonten en de behoeften van jouw lichaam afgestemd. Dat klinkt heel logisch, maar in de praktijk kiezen mensen heel anders: ze gaan een dieet volgen omdat een bekende persoon (Oprah?) er goede ervaringen mee heeft, omdat een kennis uit de buurt er vele kilo’s mee is afgevallen, of omdat ‘iedereen’ het tegenwoordig doet. Met als gevolg dat je een dieet volgt dat eigenlijk niet bij je past. Volgens onderzoekers is er een betere aanpak: een persoonlijk dieet dat door een computer wordt berekend. Zo’n persoonlijk dieet zou bovendien effectiever zijn om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden dan het advies van een voedingskundige. Hoe zit dat?
Lees verder “Het beste dieet bereken je zelf”

carrot-hunger-rood

Carrot Hunger, voeding vastleggen met humor

Vandaag een gloednieuwe app, die nog maar net is verschenen. Carrot Hunger is een app waarmee je je voeding vastlegt, maar dan wel op een heel bijzondere manier. Terwijl je invoert wat je hebt gegeten geeft de app commentaar – op een wel heel bijzondere manier. Zo krijg je te horen dat je een skelet bent als je niet genoeg eet. Maar je krijgt ook een sneer als je over je calorieëndoel gaat.
Lees verder “Carrot Hunger, voeding vastleggen met humor”

myfitnesspal-plaatje

Fithacking Fitmaand, dag 6: MyFitnessPal, een app voor je voedingsgewoontes

fithacking-januari-fitmaand
Elke dag vind je op Fithacking een bespreking van een nieuwe app, die ik zelf heb uitgeprobeerd. Tot nu toe was dat vaak een compleet nieuwe app, die ik nog niet eerder uitvoerig had getest, maar vandaag blijf ik op vertrouwd terrein. MyFitnessPal is een app die heel veel mensen al gebruiken voor het vastleggen van hun voedingsgewoontes. Ook in Nederland, want de app bevat een erg complete Nederlandse database met allerlei producten. Zelfs de pindakaas van Lidl en de stroopwafels van Jumbo staan erin. Biefstuk van Loetje? Ook die vind je in de app.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 6: MyFitnessPal, een app voor je voedingsgewoontes”