Chair Traverse

Ben jij fit genoeg voor de Chair Traverse?

Op Instagram zie je steeds meer mensen het doen: de Chair Traverse. Het idee is dat je vanuit een zittende positie onder een stoel doorkruipt. Het kost maar een paar minuten en je hebt alleen een eenvoudige stoel nodig. Klinkt simpel, maar als je het probeert zul je merken dat er toch behoorlijk wat lenigheid en kracht aan te pas komt. Als het lukt mag je terecht trots op jezelf zijn.

Chair Traverse: onder de stoel door

Om een Chair Traverse te doen ga je op een normale stoel zitten. Het werkt het beste met een kantine- of vergaderstoel met schuine pootjes. Als je de video’s bekijkt van mensen die het al geprobeerd hebben, zie je welke modellen het meest geschikt zijn. De stoel moet gewone poten hebben, zonder verbindingsbalkjes tussen de poten.

Buig voorover en klauter onder de stoel door, zonder de grond te raken. Als beginner wil je misschien wel eerst oefenen door op de grond te gaan zitten en vervolgens weer omhoog te klimmen. Het idee is dat je weer zittend op de stoel terecht komt, zonder de vloer te raken. Geoefende bergbeklimmers hebben er geen moeite mee, maar lukt het jou ook?

Het mooie van de Chair Traverse is dat je niet alleen sterk en lening moet zijn, maar dat je tegelijk ook een puzzel moet oplossen: waar zet je je voeten neer, om te voorkomen dat de stoel omvalt? Kijk op Instagram bij de hashtag #chairtraverse om video’s te zien van andere mensen die het hebben geprobeerd. Het eerste stukje tot onder de stoel lukt de meeste mensen wel. Maar hoe krijg je je benen omhoog zonder dat de stoel omvalt en zonder dat je de grond raakt?

#climbing into #monday like… #chairchallenge #fitness #bouldering #core #chairtraverse

A video posted by Mackinzie Loughlin (@sploar_moar) on