boosted-board

Fit naar je werk: ga skateboarden!

Er zijn allerlei handige trucs om meer lichaamsbeweging in je dagelijkse leven binnen te smokkelen. Een ervan is om met de fiets naar je werk te gaan. Maar is fietsen teveel gedoe omdat je je fiets bij het station of ergens in de stad kwijt moet raken, dan is skateboarden een goed alternatief. Een skateboard neem je gewoon mee in de trein of zet je naast je bureau neer.

boosted-board

Maar ja, skateboarden is best zwaar als je meer dan 10 kilometer te overbruggen hebt, dus dan pak je alweer snel de bus. Hoeft niet! Pak de Boosted Board, een lichtgewicht skateboard die makkelijk is te dragen en die je ook nog een heuvel op helpt. Daarmee is een afstand van z’n 10 kilometer makkelijk te overbruggen: op drukke plekken gebruik je je eigen lichaamskracht, op lange stukken rust je even uit terwijl de skateboard over de weg zoeft.

boosted-beta
boosted-beta

De topsnelheid ligt op 32 kilometer per uur, zodat je sneller gaat dan een fiets. Met zo’n 7,5 kilo is de Boosted Board nog goed de trap op te dragen en als hij daarna naast je bureau staat, heeft hij maar 90 minuten nodig om weer volledig op te laden. Je krijgt er een afstandsbediening bij, zodat je draadloos de snelheid kan regelen. Sensoren in het skateboard zorgen voor een soepele rit.

Je betaalt $2000 voor de Boosted Board, een flinke prijs. Maar als je bedenkt dat een NS-jaarkaart €4400 kost, valt het wel weer mee. Over een jaar sta je bij de NS met lege handen, terwijl je met Boosted nog vele jaren plezier hebt van je skateboard. Regel wel alles via een vriend in de VS, want de makers gaan pas internationaal versturen als de certificaten voor allerlei landen geregeld zijn. Het kan nog wel even duren voordat dat geregeld is, want door de topsnelheid van 32km/uur is de Boosted Board eigenlijk een soort brommer zonder stuur.

boosted-driekwart-aanzicht