Kettlebell swing

Met deze superzware workout ben je in 10 minuten klaar

Toe aan een uitdaging, met een workout die superzwaar is? Probeer dan eens deze workout waarmee je in tien minuten 150 calorieën kunt verbranden. Je hebt alleen een kettlebell en je eigen lichaamsgewicht nodig. Toen ik het voor het eerst probeerde moest ik halverwege afhaken omdat het te zwaar was, maar als je een paar dagen later opnieuw probeert kom je steeds verder.

Deze workout kost weinig tijd en je hoeft er niet voor naar de sportschool, terwijl je toch je spieren versterkt. Het combineert twee oefeningen die intensief zijn en fysiek veel van je vragen: burpees en kettlebell swings. Je hebt geen seconde om te rusten, maar gaat in één keer door, waarbij je rond de 100 calorieën verbrandt door de kettlebell swings en ongeveer 50 calorieën door de burpees. Probeer het niet zo snel mogelijk te doen, maar let ook op je houding.

In 10 minuten kun je al klaar zijn met je workout. Zet een lekker muziekje op en ga van start!

Zo doe je deze superzware workout

Het lijkt misschien heel simpel, maar voor je het weet ben je bekaf. Je gaat afwisselend bezig met de kettlebell swings en de burpees volgens onderstaand schema:

Kettlebell swings: 25-20-15-10-5
Burpees: 5-10-15-20-25

Je begint dus met 25 kettlebell swings, 5 burpees, 20 kettlebell swings, 10 burpees enzovoort. Je eindigt met 5 kettlebell swings en 25 burpees.

way of life kettlebell
way of life kettle bell

Kettlebell swings