Met de vernieuwde Zombies Run 5K Training loop je niet alleen

De app Zombies Run 5K Training is compleet vernieuwd. Met de app luister je 8 weken lang naar een zinderend zombie-verhaal, terwijl je ondertussen 5 kilometer hardlopen traint. De app heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen, werkt met externe muziekspelers zoals Spotify en werkt ook met de nieuwste Android Wear 2.0-horloges.
Lees verder “Met de vernieuwde Zombies Run 5K Training loop je niet alleen”

Fitbit hardloper op atletiekbaan

App helpt beginnende hardlopers die te hard van stapel lopen

Beginnende hardlopers willen vaak te veel, te snel. Een app op wetenschappelijke basis moet voorkomen dat ze eindigen op de bank. De Fontys Sporthogeschool in Eindhoven gaat daarom een persoonlijke trainingsapp voor beginnende hardlopers maken, samen met het bedrijf 2M Engineering uit Valkenswaard. Het doel is om uitval door blessures of demotivatie te voorkomen. De app met de naam InspiRun geeft sporters begeleiding op maat. Op dit moment worden er honderd proefkonijnen geworven onder deelnemers van de Marathon Eindhoven. Eigenlijk een gekke keuze, want dat zullen geen beginnende hardlopers zijn.
Lees verder “App helpt beginnende hardlopers die te hard van stapel lopen”

runners-world-hardloop-apps

Lees deze maand mijn artikel over hardloopapps in Runner’s World!

runners-world-augustus-2015
Runner’s World, augustus 2015

In ‘Fit met apps‘ kon je al lezen over allerlei apps om te hardlopen. Op verzoek van Runner’s World heb ik ze nu ook voor een wat breder publiek op een rijtje gezet. Het artikel is te lezen in het augustusnummer van Runner’s World (die met Usain Bolt op de cover) of via Blendle (€).
Lees verder “Lees deze maand mijn artikel over hardloopapps in Runner’s World!”

kaart-amsterdam-hardlopen

Waar gaan Nederlanders het liefst hardlopen en fietsen?

In het Vondelpark natuurlijk! Maar ook langs het strand van Scheveningen en de Maliesingel in Utrecht. Dat blijkt uit de website van de Britse kaartenmaker Garrett Miller. Hij heeft de meest gebruikte looproutes in kaart gebracht op basis van anderhalf miljoen loopsessies. De roze lijnen zijn hardlopers en hoe feller de kleur, hoe meer er gebruik wordt gemaakt van de route.
Lees verder “Waar gaan Nederlanders het liefst hardlopen en fietsen?”

threadmill studio

Nieuw in New York: hardlopen in de treadmill studio

treadmill studioIn New York opent op 1 november de Mile High Run Club, een sportstudio met alleen treadmills. Begin 2015 volgt The Run, een studio met automatische loopbanden die zijn afgestemd op je conditie. Volgens Debora Warner (43), oprichtster van Mile High, willen mensen niet langer in hun eentje hardlopen. Ze zoeken begeleiding en coaching, willen slimmer trainen en hun tijd in de sportschool efficiënter doorbrengen. En wat ook wel meespeelt: de markt voor spinningstudio’s is verzadigd.
Lees verder “Nieuw in New York: hardlopen in de treadmill studio”