quantified-self-meetup

Kom naar de Quantified Self & Behavioral Design-meetup op 31 augustus!

quantified-self-meetup
Op maandag 31 augustus organiseren de Quantified Self-groep Amsterdam en de Behavior Design-groep een gezamenlijke bijeenkomst rondom het veranderen van je gedrag. Drie vrouwen zullen het podium betreden: Josephine Worseck (moleculair bioloog), Marleen Onwezen (onderzoeker Wageningen) en… Gonny van der Zwaag (fithacking.nl). Er is een wachtlijst, maar met een beetje geluk kun je nog aanwezig zijn om 19:00 uur in FreedomLab Campus, Plantage Middenlaan 62 in Amsterdam.

Josephine vertelt over Kenkodo, een lichaamstracker waarmee je je dagelijkse gewoontes in kaart kunt brengen. Dagelijkse gewoontes rondom voeding en lichaamactiviteiten bepalen je biochemische ‘vingerafdruk’. Met bloedwaarden is te achterhalen hoe je ervoor staat, qua gezondheidssituatie. De tracker is momenteel in ontwikkeling en is in de betafase te bestellen voor €150.

Marleen is sociaal psycholoog en vertelt hoe internettechnologie mensen kan aanzetten tot specifiek gedrag. Ze is gespecialiseerd in consumentengedrag, vooral hoe je consumenten ertoe kan aanzetten om duurzaam en gezond voedsel te kiezen.

Mijn presentatie zal een vervolg/uitbreiding zijn op het verhaal dat ik eerder dit jaar op SxSW presenteerde. Volgens ‘aloude’ Quantified Self-traditie vertel ik wat ik heb gedaan, hoe ik het heb aangepakt en wat ik ervan heb geleerd. Maar ik ga ook in op de vraag in hoeverre je nou eigenlijk technologie nodig hebt om je gedrag te veranderen. Is een app of een tracker een stok achter de deur om je fitnessdoelen echt te bereiken, of moet je al een sterke intrinsieke motivatie hebben zijn om echt resultaten te boeken?

Tof als je erbij bent!