Strava Beacon geeft realtime je locatie door

Zo stuur je met een Garmin-sporthorloge je realtime locatie naar vrienden en familie

Garmin heeft een LiveTrack-functie waarmee je je locatie kunt vastleggen op de kaart. Het is vooral bedoeld tijdens wedstrijden en om te zorgen dat jouw fans je kunnen toejuichen. Met het Beacon-systeem breiden ze dit nog verder uit, zodat vrienden en familieleden altijd kunnen zien waar je uithangt en gewaarschuwd worden zodra je niet meer actief bent.

Garmin Fenix3, hardlopen in open veld

Realtime locatie met Garmin-sporthorloges

Beacon is ontwikkeld door Strava, de populaire app voor fietsers en hardlopers, en verscheen in de zomer van 2016 als losse app voor iPhone- en Android. Heb je een Strava Premium-abonnement dan werkt het nu ook op de Garmin Edge 520, Edge 820, Edge 1000, Edge Explore 820, Forerunner 230, Forerunner 235, Forerunner 630, Forerunner 735XT and Fenix 3. Dit abonnement kost €55 per jaar.

De Beacon-functie synchroniseert met Garmin’s LiveTrack-functie, die aanwezig is op geschikte Edge- en Forerunner-apparaten. Je kunt drie contacten uitkiezen die jouw lokatie op de kaart mogen zien. Ook weten ze hoe het met de batterijstatus van je toestel is, zonder dat ze zelf een Strava-account hoeven te hebben.

Strava Beacon: ook handig in de natuur

Zeker bij langeafstandslopers kan het prettig zijn als vrienden en familie weten waar je bent. De realtime updates worden gestuurd naar een vooraf ingestelde lijst van contactpersonen, zodat ze actie kunnen ondernemen als je te lang weg blijft of het vermoeden hebben dat er onderweg iets is gebeurd. De Beacon-functie is ook handig voor mensen die graag in de natuur wandelen, mountainbiken of bergbeklimmen. Beacon detecteert namelijk als er langere tijd geen activiteit is gemeten of als je buiten het bereik van de zendmasten dreigt te lopen.

Garmin hiking