auto fitness

Fitnessoefeningen die je in de file kunt doen

auto fitnessJe staat vast in de file. Verloren tijd? Welnee, terwijl je zit te wachten tot het verkeer weer gaat bewegen kun je achter het stuur makkelijk een paar fitnessoefeningen doen.

Ab Crunches

Terwijl je achter het stuur zit, kun je makkelijk wat buikspieroefeningen doen. Doe alsof iemand je in je maag probeert te stompen en span je buikspieren aan. Daarbij buig je je schouders iets in de richting van je heupen. Je kunt ook zijwaarts bewegen, waarbij je je rechter schouder naar je linker heup beweegt – en andersom.
Doe 3 sets van 15 herhalingen.

Push-ups

Houd het autostuur vast met beide handen op de klokpositie 3 en 9. Druk nu zo hard mogelijk naar binnen om je borstspieren aan te spannen. Hou 1 seconde vast.
Doe 3 sets van 15 herhalingen.

Tricep Dips

Voor deze oefening moet je uit de auto komen, dus het werkt het best als je onderweg een parkeerplaats hebt opgezocht. De Tricep Dips ken je waarschijnlijk wel van de 7 minuten workout. Daarbij leun je met je armen op een stoel, waarbij je een zittende beweging maakt vóór het zitvlak van de stoel. Bij Tricep Dips in de auto leun je op de zijkant van de autostoel – of als je een auto SUV met hoge instap hebt: op de treeplank van de auto. Je kunt deze oefening moeilijker maken voor de autodeur volledig te openen, zodat je je benen recht vooruit kunt steken.
Doe 3 sets van 15 herhalingen.

Glute Raises

Ga achter het stuur zitten en zet je voeten op de grond. Leun met je handen op de zijkant van de autozitting. Trek je hakken op, zodat je op je tenen leunt en probeer daarna je billen van de stoel te lichten. De spieren aan de achterkant van je bovenbenen spannen zich aan. Hou ongeveer vijf tellen vast, waarbij je de stoel niet raakt.
Doe 3 sets van 15 herhalingen.

Biceps Pulls

Hou het stuur vast op de posities 5:00 uur en 7:00 uur, met de handpalmen naar je toe. Trek aan het wiel zonder enorme kracht uit te oefenen (het wiel schiet niet los, je gebruikt het alleen als weerstand). Het gaat hierbij vooral om het aanspannen van je bovenarmspieren (biceps).
Doe 3 sets van 15 herhalingen.