fit-men-cook

Fitte mannen koken met deze app

fit-men-cookMannen moeten ook eten en als je slim bent haal je niet elke dag pizza, maar kook je zelf. Kevin Curry, oprichter van het blog Fit Men Cook heeft zijn verzamelde recepten nu in een app gestopt, die je op weg helpen om gezonder te eten. Alle recepten moesten aan drie regels voldoen: makkelijk te bereiden (liefst van tevoren), betaalbaar en lekker. Maaltijden moeten er lekker uit zien en goed smaken. De ruim 100 recepten in Fit Men Cook laten zien hoe dat werkt. Er zitten zelfs video’s in de app, die uitleggen hoe je een bepaalde maaltijd moet bereiden, zodat zelfs mannen met twee linkerhanden toch kunnen koken.

Er zitten nog wat andere handige extra’s in. Zo kun je de hoeveelheid ingrediënten makkelijk aanpassen aan het aantal porties en is er een Apple Watch-app zodat je tijdens het boodschappen doen de smartphone niet steeds bij de hand hoeft te hebben. Boodschappenlijstje? Zit er ook in. Bij elk recept zie je de hoeveelheid calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet. Alle info wordt doorgestuurd naar Apple’s HealthKit, zodat je de data weer in andere apps kunt inlezen. Heb je iets lekkers gevonden, dan deel je dat via Instagram met anderen. Kevin Curry heeft op Instagram al een grote fanclub om zich heen verzameld (bijna 1 miljoen) en deze app zal alleen nog maar zorgen voor meer fans. Mooi initiatief!

Voor wie?

kevin curryNiet alleen voor mannen natuurlijk, deze app. Al zal het mannen wel het meest aanspreken, vanwege het verhaal erachter. Kevin Curry is ‘iemand zoals jij’: hij zag een foto van zichzelf op de Facebook-pagina van een vriend en dacht: het wordt tijd om er iets aan te gaan doen. Hij ging gezonder eten, ging vaker naar de sportschool, maar na een paar maanden gleed hij toch weer af naar zijn oude gewoontes. Hij verlangde naar de maaltijden die hij vroeger graag at. Vandaar deze recepten: het zijn gerechten die je prima je vrienden kunt voorzetten, maar ondertussen eet je ook nog eens gezond.

Is het wat?

Ja! Na het bekijken van een aantal maaltijden krijg je echt zin om te gaan koken. Je kunt bovendien bij recepten zien hoe de samenstelling van elke maaltijd in, dus als je volgens macro’s eet weet je meteen of een recept voor jou geschikt is. De teksten zijn natuurlijk wel in het Engels (of Spaans) maar als je de app alles laat omrekenen naar cups, is het prima te doen. Bovendien gaat Curry er vanuit dat je twee dagen per week meteen een flinke tas boodschappen koopt en alles voor de rest van de week alvast bereidt, zodat je tijd en geld bespaart. Dat zal mannen (en drukke vrouwen) vast aanspreken.

Fit Men Cook downloaden

Fit Men Cook is alleen beschikbaar voor iPhone, iPad en Apple Watch.

Downloaden voor iPhone: Fit Men Cook (betaald)