Garmin Vivofit 4

Garmin Vivofit 4: alles over functies, prijzen, verschillen en meer

De Garmin Vivofit 4 is de nieuwste fitnesstracker van Garmin. Deze armband heeft een kleurendisplay, kan meerdere sporten registreren en gaat een jaar mee op een batterij. Wat moet je weten als je deze Garmin Vivofit 4 wilt kopen? In dit overzicht zetten we alles op een rijtje!

Garmin Vivofit 4 functies

De Garmin Vivofit 4 is de opvolger van de Vivofit 3 en is een activiteitentracker voor om je pols. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen:

  • Kleurenscherm
  • Geheel waterdicht
  • Gaat 1 jaar mee op een knoopcelbatterij
  • Meet stappen, afstand, calorieën en slaap
  • Verkrijgbaar vanaf begin 2018 voor ca. 80 euro

Garmin Vivofit 4 kopen en prijs

Wil je de Garmin Vivofit 4 kopen, dan kun je kiezen uit de kleuren zwart, wit en limoengroen voor een prijs van 79,99 dollar. Daarmee is dit nieuwe model 20 dollar goedkoper dan zijn voorganger, de Vivofit 3. Losse bandjes zijn eveneens te koop voor 19,99 dollar. De fitnesstracker is verkrijgbaar in twee maten: small/medium voor kleine polsen en large voor mensen met een bredere pols.

Op dit moment is de Vivofit 4 alleen te koop via Amazon, maar vanaf begin 2018 verwachten we dat deze fitnessarmband ook bij diverse Nederlandse webwinkels verkrijgbaar zal zijn. We weten dan ook wat de prijs in euro’s zal zijn; naar verwachting onder de 100 euro.

Garmin Vivofit 4 kopen

Garmin Vivofit 4 functies

De Vivofit 4 heeft een kleurenscherm en is waterdicht. Op het scherm bekijk je de activiteiten, notificaties en weersomstandigheden. Ook kun je met deze armband je slaapritme bijhouden en je kunt doelen instellen, bijvoorbeeld voor het aantal stappen dat je dagelijks wilt halen. Andere functie zijn een countdown-timer, stopwatch, alarm, weerinfo en een optie om je smartphone terug te vinden. Er zit geen hartslagmeter in.

Handig is dat de Vivofit 4 diverse sporten en jouw dagritme herkent. Door de armband te koppelen met je smartphone krijg je nog meer functies, zoals automatisch doelen aanpassen op basis van je dagelijkse ritme. Deze functie heet MoveIQ. Het automatisch herkennen van sporten werkt met wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen of het gebruik van een crosstrainer. Via de Garmin Connect-app kun je je voorkeuren aanpassen.

Vivofit 4 video

Hieronder zie je een korte video van de Vivofit 4, waarmee je de functies beter leert kennen.

Garmin Vivofit 4 verschillen en alternatieven

De Vivofit 4 werkt net als eerdere modellen op een knoopcelbattterij. Net als bij z’n voorganger synchroniseer je via Bluetooth met je smartphone en de bijbehorende Garmin Connect-app voor iPhone en Android. Het grootste verschil tussen de Vivofit 4 en 3 is het uiterlijk. Dit nieuwe model is verkrijgbaar in een aantal gedempte kleuren, waaronder gespikkeld zwart terwijl de Vivofit 3 vooral in felle kleuren verkrijgbaar was. Ook is de Vivofit 4 te herkennen aan het zilverkleurige knopje aan de voorkant.

Deze minder opvallende fitnessarmband zal waarschijnlijk wat meer in de smaak vallen dan de ‘schreeuwerige’ Vivofit 3. Vind je de Vivofit 4 te duur, dan zou je dus ook kunnen kiezen voor z’n voorganger.

Deze lichtgewicht Vivofit-fitnessarmbanden zijn vooral bedoeld voor mensen die hun activiteiten (vooral stappen) willen meten en niet zozeer voor fanatieke sporters. Zij zijn beter af met de Forerunner sporthorloges van Garmin. Zoek je meer iets dat op een sporthorloge lijkt, dan adviseren we de Garmin Forerunner 30, een goedkopere versie van de Forerunner 35.

In plaats van Garmin zou je ook voor de goedkopere fitnessarmbanden van Fitbit kunnen kiezen. Twijfel je over welke fitnesstracker bij jou past, dan zou je kunnen kiezen voor het exemplaar met de langste batterijduur en dan zou de Garmin wel eens de winnaar kunnen zijn. Batterijduur is vaak een van de meest bekritiseerde eigenschappen van een wearable, maar bij deze Vivofit 4 heb je daar geen last van.