Garmin Forerunner 645 Music vrouw

Garmin Forerunner 645 Music: alles over functies, prijzen en meer

Garmin Forerunner 645 Music is een sporthorloge met muziekfunctie, die je zonder smartphone kunt gebruiken. De belangrijkste functie op dit sporthorloge is muziek afspelen, al kun je ook kiezen voor een uitvoering zonder extra opslagruimte voor muziek.

Lees hieronder over:

Garmin Forerunner 645 Music – wat is het?

De Garmin Forerunner 645 Music is een sporthorloge met opslag voor 500 muzieknummers, die je kunt downloaden via streaming muziekdiensten. Bij de introductie zal alleen iHeartRadio worden ondersteund, maar er volgen meer. Via gekoppelde Bluetooth-oordopjes kun je vervolgens naar de muziek luisteren. Bij andere sporthorloges en smartwatches zoals de Apple Watch, Fitbit Ionic en TomTom-sporthorloges was dat al mogelijk. Met Garmin Pay kun je betalingen uitvoeren, maar alleen op plekken waar dat beschikbaar is (niet in Nederland). Garmin Pay was eerder al beschikbaar op de Vivoactive 3.

Garmin Forerunner 645 prijs

De Forerunner 645 gaat €450 kosten en is verkrijgbaar in zwart en donkerrood. Ook kun je een uitvoering zonder muziekopslag kopen in de kleuren zwart of zand voor €400. De horlogebandjes zijn verwisselbaar.

Garmin Forerunner 645 Music kleuren en design

Design van de Garmin Forerunner 645 Music

De Forerunner 645 lijkt op de Vivoactive 3 en heeft een 1,2-inch scherm met een resolutie van 240 x 240 pixels. Het horloge weegt 42 gram en heeft een ring van roestvrij staal. Met een speciaal mechanisme kun je de 20mm siliconen horlogebandjes gemakkelijk verwisselen. Het horloge is tot 5 ATM waterdicht, zodat je ermee kunt zwemmen en douchen.

Specs van de Garmin Forerunner 645 Music

De Forerunner 645 heeft een ingebouwde hartslagmeter om je activiteiten te meten en dankzij de ingebouwde GPS met GLONASS-ondersteuning kun je daarbij ook je route vastleggen, zonder een smartphone mee te nemen. Een kompas, thermometer en barometrische hoogtemeter zijn eventueel aanwezig. De batterijduur is 7 dagen bij normaal gebruik en 5 uur bij gebruik van GPS.

Sportfuncties van de Garmin Forerunner 645 Music

In veel opzichten is de Garmin Forerunner 645 wat de Vivoactive had moeten zijn. De functies vertonen ook veel overlap. Zo zijn er trackingfuncties voor binnen en buiten hardlopen en fietsen. Ook kun je het gebruiken tijdens het zwemmen, maar alleen in een zwembad en niet in open water. Je hebt ook profielen voor typische outdoor sporten zoals skiën en roeien.

Verder vind je functies zoals Training Status en Load, die je voorheen vooral op de duurdere modellen zoals de Forerunner 935 vond. Hiermee kun je beter je training plannen en kijken hoe je herstel tussen workouts verloopt. Automatische doelen en de Move-balk zijn ook aanwezig. Wil je in de sportschool aan krachttraining gaan doen, dan kan het horloge het aantal herhalingen tellen.

Garmin Forerunner 645 Music man

Smartwatch- en muziekfuncties op de Garmin Forerunner 645

Zoals de naam al aangeeft is de Forerunner 645 Music vooral bedoeld om muziek te luisteren. Er zitten ook de gebruikelijke smartwatch-functies op, zoals het ontvangen van meldingen en notificaties, het bedienen van de muziek en Connect IQ.

Garmin Forerunner 645 kopen

De Garmin Forerunner 645 is vanaf het voorjaar van 2018 verkrijgbaar via Garmin en diverse webwinkels, ook in Nederland en België. Het model met muziekopslag kost €450, zonder muziek ben je €400 kwijt.