Fitbit Versa

Fitbit Versa reviews: dit zijn de ervaringen

Wat vinden reviewers van Fitbit’s nieuwste smartwatch? In deze round-up van Fitbit Versa reviews lees je de belangrijkste plus- en minpunten van deze smartwatch van Fitbit, die slanker en eleganter is dan zijn voorganger. Alles over de Fitbit Versa prijzen, specs en functies lees je in ons aparte uitlegartikel. Wat de reviews betreft kun je hieronder een goede indruk krijgen wat er zoal over de Fitbit Versa wordt gezegd: wat zijn de belangrijkste voordelen en nadelen, wat zijn de ervaringen tijdens gebruik en is dit een aanrader? De Fitbit Versa is voor rond de 200 euro verkrijgbaar bij Bol.com, Coolblue en diverse andere winkels.

Fitbit Versa review door Techcrunch

Techcrunch merkt op dat er geen NFC op het standaard-model van de Versa zit, om kosten te besparen. Op zich is dat niet erg, want de betaalmethode van Fitbit is toch niet te gebruiken in Nederland. Ook mist GPS, zodat je je smartphone moet meenemen. Daardoor is de Versa minder interessant voor mensen die willen sporten. Verder is de opslag voor muziek beperkt tot 2,5GB. Dit is geen geschikt horloge voor mensen die willen hardlopen. In dat geval kun je beter de Fitbit Ionic kopen.

Verder lezen: Techcrunch

Fitbit Versa getest door Macworld

Macworldt vindt dat de Fitbit Versa de Pebble is die we altijd gewild hebben. De reviewer vindt de €200 kostende Versa echter geen perfecte smartwatch, vooral door het ontbreken van GPS en NFC, het beperkte aantal apps en het ontbreken van spraakbediening of een AI-assistent. Wel zijn er drie positieve punten: het is klein, aantrekkelijk en heeft een prima batterijduur. Bovendien kost het een paar tientjes minder dan de goedkoopste Apple Watch. De Versa ziet er mooier uit dan de Ionic, waardoor het een grotere groep gebruikers zal aanspreken. Ben je geen Apple-fan, dan is de Versa misschien wel de beste keuze.

Verder lezen: Macworld

Fitbit Versa review door Business Insider

De Fitbit Versa is volgens de reviewer de beste smartwatch die ze recent gebruikt heeft. Elke gewenste functie zit erop (hartslagmeter! automatische tracking! tekstberichten!) zonder dat de interface verwarrend is. Je krijgt de indruk dat deze reviewer niet zoveel gewend is: elke smartwatch heeft tegenwoordig een hartslagsensor. De Fitbit Versa ziet er goed uit, is makkelijk in te stellen, licht van gewicht en redelijk geprijsd. De prima smartphone-app maakt het gebruik nog beter. Je kunt er je maaltijden, gewicht, waterinname en andere dingen mee vastleggen. De enige tegenvaller? Dat de trackingfuncties vor vrouwen er nog niet in zitten. Bummer.

Verder lezen: Business Insider

Fitbit Versa review door The Verge

Als het om gadgetreviews gaat dan is The Verge wel een van de meest invloedrijke media. Reviewer Lauren Goode vindt dit de beste Fitbit-smartwatch die tot nu toe gemaakt is. Voor mensen die geen hardcore Apple-fan zijn is dit misschien wel de beste optie – en dat zegt nogal wat. Pluspunten zijn het lichtgewicht design, het meten van verschillende gezondheid- en sportactiviteiten en de batterijduur van vier uit. Ook goed is dat het zowel met iOS als met Android werkt. Minder positief vindt The Verge de ondersteuning voor notificaties, geen mogelijkheid om data uit te wisselen met Apple Health of Google Fit en het feit dat bandjes verwisselen nogal moeizaam gaat.

Verder lezen: The Verge

Fitbit Versa getest door Wareable

Zoek je wat meer de wearables-insteek, dan is Wareable een goede site om eens voor een Fitbit Versa review te kijken. Gebrek aan GPS zorgen ervoor dat de website écht enthousiast wordt over de Versa. Het ziet er wel beter uit en doet alles wat de Ionic kan, voor tweederde van de prijs. Voor Android-gebruikers is de Versa vooral aantrekkelijk, vooral omdat de Apple Watch voor hen niet in aanmerking komt. Pluspunten zijn het prettige design, het feit dat het vol zit met functies en de juiste prijs heeft. Minpunten zijn de inconsistente hartslagmeting, geen ingebouwde GPS en niet kunnen gebruiken van Fitbit Pay. Dat laatste werkt namelijk alleen als je de extra luxe versie koopt, die 30 euro duurder is.

Verder lezen: Wareable

Fitbit Versa review door Mashable

Raymond Wong heeft namens Mashable de Fitbit Versa getest. Hij geeft het horloge een 3,25 uit 5. Pluspunten zijn het draagcomfort, het heldere scherm, betrouwbare fitnesstracking en lange batterijduur. Ook het lichte gewicht valt in de smaak. Minder positief is Mashable over het gebrek aan ingebouwde GPS, het zwakke Fitbit OS, het feit dat NFC extra kost en dat het eindeloos duurt om de wijzerplaat te veranderen. Het wisselen van de bandjes is ook nogal moeizaam. Wel is de Versa een goedkoper en comfortabeler alternatief voor de Ionic. Maar in vergelijking met de Apple Watch schiet het toch nog tekort.

Verder lezen: Mashable

Meer weten over de Fitbit Versa prijzen, specs en functies? Kijk dan in ons aparte uitlegartikel. Zie je het helemaal zitten en wil je een Versa hebben, dan kun je terecht bij Bol.com, Coolblue en diverse andere winkels.