Fitbit Ace voor kinderen

Fitbit kondigt Ace aan, een fitnesstracker gericht op kinderen

Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker voor kinderen aangekondigd, samen met de nieuwe Fitbit Versa. De Ace is in feite een kleinere uitvoering van de Fitbit Alta, het instapmodel, maar dan gericht op kinderen tussen 8 en 13 jaar. Garmin biedt al veel langer speciale fitnessarmbanden voor kinderen aan, die erop zijn gericht kinderen meer in beweging te krijgen. Het was dus een kwestie van tijd dat Fitbit ook zoiets op de markt zou brengen.

Fitbit Ace let's move

In ons overzicht van Fitbits voor kinderen adviseerden we al de Fitbit Flex 2 en de Fitbit Alta.

Eigenlijk is het gek dat Fitbit er zo lang over heeft gedaan. Het bedrijf maakt al meer dan tien jaar fitnesstrackers en hoefde eigenlijk niet zoveel aan de bestaande producten aan te passen. De Fitbit Ace biedt standaard functies zoals stappen tellen, slaap meten en herinneringen om te gaan staan. Tijdens schooldagen kun je die herinneringen om te gaan staan uitschakelen. De tracker is waterbestendig en gaat vijf dagen mee op een batterij. Ook kun je de bandjes verwisselen, zodat je een groter bandje kunt kiezen als het kind groter wordt.

Het grootste verschil met de al bestaande fitnesstrackers van Fitbit is te vinden op het gebied van software. Je kunt de Fitbit Ace toevoegen aan een gezinsaccount, zodat ouders kunnen volgen of een kind wel genoeg beweegt. Ook kun je vrienden toevoegen en anderen uitdagen om bepaalde fitnessdoelen te halen. Indien gewenst kun je de hoeveelheid info beperken die kinderen zelf te zien krijgen in de app. Om bezorgdheid onder ouders te voorkomen benadrukt Fitbit dat het aan de online privacywetten voor kinderen voldoet, met name de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA).

Fitbit Ace: spelende kinderen

Met een dergelijke tracker kunnen kinderen hopelijk een wat gezondere levensstijl aanmeten, hun schermtijd beperken en zorgen dat ze wat vaker gaan buitenspelen. En ze kunnen ook meteen hun slaap monitoren. De Ace is per direct als pre-order verkrijgbaar en kost $99. Dat is $20 duurder dan de Garmin Vivofit Jr. de tegenhanger van concurrent Garmin.

Meer info op de website van Fitbit. Je kunt kiezen uit blauw of paars.