Thync stress-wearable

Met Thync leer je beter ontspannen

Stress heeft meer impact op je gezondheid dan je aan de buitenkant ziet. Gelukkig zijn er steeds meer makers van wearables die er rekening mee houden, bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen aan te bieden of door je hersengolven in kaart te brengen. Ook bij Thync willen ze iets doen aan je stressniveau. Ruim een jaar geleden brachten ze hun eerste accessoire uit, waarmee je kalmer kon worden of juist meer energie kreeg. Daarbij bleek dat mensen vooral de anti-stressfuncties gebruikten. Vandaar dat bij de nieuwste Thync Relax Pro de nadruk volledig ligt op het verminderen van stress.

Het werkt zo: je legt de Thync Relax Pro in je nek, waarbij kleine elektroden zorgen voor neurostimulatie. Het gevolg is dat je beter leert ontspannen en makkelijker in slaap valt. Het is vooral bedoeld voor mensen die regelmatig te maken hebben met de negatieve effecten van stress en daardoor moeilijker in slaap vallen. Dat wil zeggen: minder dan vijf uur per nacht. Alleen voor de wat zwaardere stressgevallen dus. De makers van Thync willen niet dat het een recreatief speeltje wordt.

Thync Relax Pro

Er zitten twee programma’s op de Relax Pro: om je slaap te verbeteren en je stress te verminderen. In beide gevallen leer je beter ontspannen, maar bij het slaapprogramma is alles er zoveel mogelijk op gericht dat je sneller in slaap valt en de kwaliteit van je nachtrust verbetert. Je moet drie tot vijf sessies per week doen, steeds gedurende 10 minuten of meer. Aan de hand van vragen past Thync het programma aan. Na vier jaar onderzoek zijn de makers ervan overtuigd dat het echt werkt en ook wetenschappelijk is onderbouwd. “We hebben duidelijk laten zien dat het werkt”, aldus medeoprichter Isy Goldwasser.

Thync Relax Pro wearable tegen stress

De Thync Relax Pro kost $150, maar je moet er wel een abonnement van $30 per maand voor afsluiten om het neurostimulatie-programma te kunnen volgen. Dit zorgt er ook meteen voor dat alleen mensen met serieuze stressproblemen er eentje zullen aanschaffen. Mocht het effect hebben, dan ben je misschien wel bereid om maandelijks een bedrag ervoor te betalen. Het zou in de VS gaan om zo’n 20 miljoen mensen. Goldwasser heeft zijn wearable beschikbaar gesteld aan professionele honkballers om te kijken of ze daarmee de stress van het reizen en constant moeten presteren beter de baas kunnen blijven.

Thync in je nek

De Thync Relax Pro wakkert de natuurlijke ontspanningsmechanismen van je lichaam aan en volgens de makers is het daarom beter dan drank, drugs of een pil. Het idee is dat je ’s avonds na je werk of vlak voordat je naar bed gaat even onderuit zakt met Thync in je nek. Er zijn ook goedkopere methoden, bijvoorbeeld jezelf meditatie- of mindfulnesstechnieken aan te leren, maar dat kost wel tijd. Bij Thync hoeft dat niet: je legt de wearable in je nek en het werkt meteen. Instant satisfaction, zoals drukbezette mensen dat graag zien.