Michael Mosley: 10.000 stappen vs Active 10

Wat is beter: 10.000 stappen of 3×10 minuten intensief bewegen?

Baal je dat je de 10.000 stappen op een dag niet hebt gehaald? Een nieuw experiment van de BBC laat zien dat er betere alternatieven zijn. Sterker nog: het advies van 10.000 stappen per dag heeft geen enkele wetenschappelijke onderbouwing. Het is ontstaan door een marketingcampagne in aanloop naar de Olympische spelen van 1964 maar er is eigenlijk nooit goed onderzocht of het echt zin heeft.
Lees verder “Wat is beter: 10.000 stappen of 3×10 minuten intensief bewegen?”

schoenen wearable

Zijn smartphone-apps echt nauwkeuriger dan wearables?

schoenen wearableVandaag was opeens in het nieuws, dat smartphone-apps nauwkeuriger zijn dan gespecialiseerde wearables, zoals fitnessarmbanden. Dat onderwerp interesseert ons natuurlijk mateloos op Fithacking, want het zou betekenen dat je geen ‘dure’ fitnesstrackers meer hoeft te kopen, maar in feite je smartphone gewoon op zak kunt steken. Geen gedoe meer met trackers opladen, trackers die per ongeluk in de was terechtkomen of die huidirritatie veroorzaken. Het enige wat je nodig hebt is een app. Het zou natuurlijk mooi zijn als het klopte, maar veel media namen de conclusie nogal klakkeloos over, zonder even te kijken naar de data. Wat er klopt iets niet.
Lees verder “Zijn smartphone-apps echt nauwkeuriger dan wearables?”

leo beenband

Nederlandse markt voor wearables groeit explosief

leo beenbandNederlanders gaan voor de feestdagen voor 22 miljoen euro aan wearables kopen. Dat is een stijging van 137 procent ten opzichte van vorig jaar. Over het hele jaar gerekend zal er in Nederland voor 105 miljoen euro aan wearables worden verkocht. Dat blijkt uit het onderzoek The Retail Prospects for Wearable Technology in 2014, uitgevoerd door het Centre for Retail Research in opdracht van Samsung.
Lees verder “Nederlandse markt voor wearables groeit explosief”