Under Armour Healthbox

Under Armour’s weegschaal en fitnesstracker werken niet meer goed

Under Armour maakt sinds 2017 geen nieuwe fitnesstrackers meer. Nu is het bedrijf ook gestopt met de software-updates en dat heeft nogal wat gevolgen. De HealthBox collectie, bestaande uit een weegschaal, fitnessarmband en hartslagmeter voor je borst, kunnen geen metingen meer uitvoeren. Under Armour heeft ook stilletjes de app UA Record verwijderd uit de app stores voor iPhone en Android. Dat gebeurde op 31 december.
Lees verder “Under Armour’s weegschaal en fitnesstracker werken niet meer goed”

withings-activite-pop-groep

Rode vlekken door fitnessarmbandjes

De afgelopen tijd durf ik me niet meer zonder fitnessarmband te vertonen. De reden? Het ziet er niet uit als ik ze afdoe. Ik heb ze: de beloofde rashes als je te lang met een fitnessarmband rondloopt. De afgelopen week heb ik fanatiek rondgelopen met een Withings Activité Pop en een Fitbit Charge HR. Overdag, ’s nachts en tijdens het douchen en sporten, ik deed ze niet af. Vanochtend na mijn 7 minute workout (jawel, ik ben weer begonnen) begon het te kriebelen. Toch maar even af. Wat ik zag was niet om blij van te worden: rode vlekken op de plek waar de fitnesarmbanden op de huid hebben gezeten, zelfs wat losse velletjes. Het doet geen pijn en ik heb er verder geen last van, maar fraai is anders. Hieronder zie je twee foto’s.
Lees verder “Rode vlekken door fitnessarmbandjes”

Microsoft Band arm

Microsoft Band kan slaap, beweging en sport meten

Microsoft BandMicrosoft Band is een nieuwe fitnesstracker in de vorm van een armband. Er hoort een platform bij waarmee je gezondheid- en fitnessgegevens kunt opslaan, Microsoft Health. De Microsoft Band werkt samen met Jawbone UP, MapMyFitness, MyFitnessPal en Runkeeper. Er zitten meer dan 10 sensoren in, waaronder een continue hartslagmeter en een UV-sensor. Ook krijg je work-outs aangereikt van partijen als Gold’s Gym, Shape, Men’s Fitness en Muscle & Fitness.
Lees verder “Microsoft Band kan slaap, beweging en sport meten”

fitbit-sporter

Fitbit Surge: een supersporthorloge van Fitbit

Fitbit heeft plannen om een nieuwe fitnesstracker te gaan uitbrengen, die eruit ziet als een sporthorloge. Het zou gaan om een ‘fitness superwatch’ die $250 gaat kosten. Er zit een ingebouwde GPS-locatiesensor in en met de PurePulse hartslagmeter kun je continu je hartslag in de gaten houden. Daarnaast doet de Fitbit Surge de gebruikelijke metingen: aantal stappen, aantal trappen, actieve minuten en calorieën.
Lees verder “Fitbit Surge: een supersporthorloge van Fitbit”

fitbit-force

Fitbit Charge: twee nieuwe fitnesstrackers van Fitbit

Fitbit gaat twee nieuwe fitnesstrackers uitbrengen: de Fitbit Charge en de Fitbit Charge HR. Dat blijkt uit promotiemateriaal. De Fitbit Charge lijkt op de eerder verschenen Fitbit Force, een armban die begin dit jaar van de markt werd gehaald omdat gebruikers klaagden over huidirritatie. De Fitbit Charge HR bevat als extra functie een hartslagmeter – dat zou de eerste keer zijn in een fitnesstracker van Fitbit.
Lees verder “Fitbit Charge: twee nieuwe fitnesstrackers van Fitbit”

movo wave fitness tracker

Movo Wave wil fitnesstracker betaalbaar maken

Nu kosten activiteitentrackers nog vaak 100 euro of meer, maar er komen steeds meer goedkopere alternatieven aan. Na de Xiaomi-fitnessarmband van 10 euro is er nu een aanbieder met een iets realistischer prijs. De Movo Wave gaat 30 dollar kosten en werkt samen met iPhones en Android-smartphone.s Hij komt in het najaar van 2014 op de markt en meet aantal stappen, afgelegde afstand en verbrande calorieën.
Lees verder “Movo Wave wil fitnesstracker betaalbaar maken”

nike-fuelband SE

Nike+ Fuelband SE ook in Nederland te koop

De Nike FuelBand SE is na een vertraging van negen maanden nu ook in Nederland te koop. Via de online webshop van Nike is de FuelBand SE voor 99 verkrijgbaar in meerdere kleuren. Het gaat om een verbeterde versie van de Nike FuelBand die in 2012 verscheen, met als belangrijkste verschillen: meerdere kleurtjes en meer functies. De Nike FuelBand SE maakt via Bluetooth 4.0 verbinding met je iPhone. Dat is zuiniger dan met een gewone Bluetooth-verbinding. Alle instellingen regel je vanuit de Nike+ app. De fitnessarmband laat zien hoeveel je elke dag beweegt en rekent dit om naar punten, zogenaamde NikeFuel.
Lees verder “Nike+ Fuelband SE ook in Nederland te koop”