Fitbit Versa smartwatch 2018

Dit is Fitbit’s goedkopere smartwatch voor 2018

Fitbit werkt aan een nieuwe smartwatch en de eerste afbeeldingen daarvan zijn nu al gelekt: de Fitbit Versa. Afgelopen maandag kondigde Fitbit aan dat ze werken aan een reeks nieuwe producten voor 2018, waaronder een horloge die goedkoper is dan de huidige Ionic. Dit nieuwe model is meer gericht op de massamarkt. Inmiddels zijn de eerste afbeeldingen uitgelekt. De smartwatch moet dit voorjaar in de winkels liggen en krijgt de naam Versa.
Lees verder “Dit is Fitbit’s goedkopere smartwatch voor 2018”

Amazfit Bip smartwatch

Amazfit Bip is een goedkope kloon van de Apple Watch

Xiaomi is een merk geworden om rekening mee te houden als het om wearables gaat. De Chinese fabrikant maakt fitnessarmbanden voor een schijntje, vaak met ingebouwde hartslagmeter. Xiaomi zorgt dat je voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten. Het werkt niet zo goed als de duurdere merken, maar goed genoeg voor 80% van de mensen. Zoek je liever een smartwatch, dan heeft Xiaomi nu ook iets leuks: via het dochtermerk Huami brengen ze de Amazfit Bip uit. Die lijkt sprekend op een Apple Watch, maar kost slechts $99.
Lees verder “Amazfit Bip is een goedkope kloon van de Apple Watch”

Vrouw met Misfit Vapor

De beste wearables van CES 2017

De technologiebeurs CES 2017 is in volle gang en dat betekent dat er veel nieuwe accessoires worden aangekondigd. Wat opvalt is dat er vooral smartwatches (met fitnessfuncties) te zien waren en eigenlijk geen fitnessarmbanden zoals nieuwe Fitbits. Fitbit kondigde wel een software-update aan waarmee je persoonlijke doelen kunt stellen en meer contact kunt hebben met anderen. TomTom kondigde een nieuwe Sports-app aan voor de bestaande wearables, maar kondigde geen nieuwe producten aan. Alle ogen waren daarom gericht op merken als Garmin, Misfit, Polar en… Casio. Zet je schrap voor een overzicht met veel smartwatches!
Lees verder “De beste wearables van CES 2017”

Moskito fietscomputer

Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge

Moskito ziet eruit als een klokje die je zonder problemen om je pols zou kunnen dragen. Dat komt goed uit, want zo is deze fietscomputer inderdaad bedoeld. Op de fiets is het een metertje om je snelheid af te lezen, op andere momenten is het een stijlvolle smartwatch.
Lees verder “Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge”

Diesel smartwatch

Waarom smartwatches van modemerken allemaal uit dezelfde fabriek komen

Hoe komt het toch dat zoveel modemerken en Zwitsers horlogemakers opeens smartwatches uitbrengen? Vaak zijn ze ook nog allemaal voorzien van een stappenteller en andere fitnessfuncties. Hebben ze achter de schermen massaal de overstap naar slimme, digitale klokjes gemaakt? Welnee, het komt allemaal uit dezelfde fabriek.
Lees verder “Waarom smartwatches van modemerken allemaal uit dezelfde fabriek komen”

Fitbit: man rent trap op

Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers

Sta je voor de keuze om een fitnesstracker of smartwatch aan te schaffen, dan kan het helpen om de verwachte verkoopcijfers eens te bekijken. Gartner verzamelde cijfers over de verwachte verkoop van wearables in de jaren 2015 tot en met 2017. Eén ding wordt daaruit duidelijk: van virtual reality-brillen en slimme kleding hoeven we niet te veel te verwachten. De echte groei zit in smartwatches en fitnessarmbanden.
Lees verder “Fitnesstracker of smartwatch? Dit zijn de cijfers”