apple-watch-hardlopen

Waarom kun je niet samen sporten met een Apple Watch?

Ik gebruik nu al een aantal maanden een Apple Watch, maar wat ik nog niet had gedaan is het kalibreren van de Apple Watch voor mijn looptempo. Dat houdt in, dat je een paar keer met de Apple Watch en de iPhone minstens 20 minuten gaat hardlopen, zodat je in de toekomst de iPhone niet meer hoeft mee te nemen. Dat scheelt weer een groot apparaat, want zeker als je een iPhone 6 Plus hebt, laat je die liever thuis. Als het regent trouwens ook. Na afloop van een rondje Vondelpark sloeg ik de trainingsgegevens op en dat was het. Geen aansporingen (of goedbedoeld commentaar) van vrienden, geen mogelijkheid om te zien wat anderen hebben gedaan. Met de Apple Watch sta je er alleen voor.
Lees verder “Waarom kun je niet samen sporten met een Apple Watch?”

dungeon runner

Fithacking Fitmaand, dag 8: Dungeon Runner

fithacking-januari-fitmaand
Misschien denk je dat er iets mis is gegaan bij het kiezen van de app van vandaag. Een spelletje? Daar word je toch alleen maar sloom en dik van? Bij Dungeon Runner is dat niet het geval: bij deze game moet je echt in beweging komen. Je moet vijanden van je afslaan met punches, opent geheime gangen met squats en ontsnapt aan een val door een skisprong uit te voeren.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 8: Dungeon Runner”

atari-fit-groot-iphone

Atari Fit maakt van sporten een spelletje

atari-fit-groot-iphoneWelke bevolkingsgroep staat erom bekend dat ze langdurig stilzitten, grote bekers cola drinken en graag pizza eten? Gamers natuurlijk! Atari is een bekende naam voor mensen die games spelen en daarom is het wel passend dat juist Atari een fitness-app uitbrengt. Daarbij hebben ze goed gekeken naar wat gamers aanspreekt: een spelletje spelen. Er zitten dan ook allerlei spelelementen in Atari Fit, een fitness-app die in de loop van 2015 uitkomt.
Lees verder “Atari Fit maakt van sporten een spelletje”