Fitbit Ionic vs Fitbit Blaze sport en zwemmen

Zwembrillen kunnen nog veel slimmer – maar wie gaat ze maken?

Slimme sportaccessoires maken is moeilijk, zo blijkt wel uit de vele Kickstarter-projecten die falen. Activity trackers voor in het zwembad maken is nog een graadje moeilijker. Zo’n tracker moet namelijk goed af te lezen zijn, moet nauwkeurig kunnen meten en ook nog waterbestendig zijn. Vandaar dat sommige fabrikanten de technologie in een zwembril proberen te stoppen.
Lees verder “Zwembrillen kunnen nog veel slimmer – maar wie gaat ze maken?”

Zwemmen

SwimTrain van Microsoft laat je zwemmen tegen anderen

Microsoft heeft een manier bedacht om zwemmen leuker te maken: door je virtueel te laten zwemmen tegen anderen. Het is een project van Microsoft Research in samenwerking met een groep onderzoekers van het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST). Het doel is om SwimTrain te ontwikkelen, een systeem bestaande uit een app, een waterproof hoesje voor je smartphone en oordopjes die je onderwater kunt gebruiken.
Lees verder “SwimTrain van Microsoft laat je zwemmen tegen anderen”

arcus golfswing

Arcus-ring meet zwemslag, golfswing en 23 andere sporten

Het is eens weer wat anders dan anders: de Arcus is een waterdichte ring die maar liefst 25 sporten kan herkennen. De ring bevat sensoren om je zwemslag, golfswing of hardloopactiviteiten te herkennen. De ring kan nog meer: je kunt er ook de televisie of een computer mee bedienen. Kleine bewegingen zijn voldoende. Zo zou je de ring bijvoorbeeld kunnen gebruiken om een presentatie te geven: je beweegt je vinger om door te bladeren naar de volgende dia. Zelfs bediening van thermostaten, audio en slimme verlichting kun je met een vingerknip doen.
Lees verder “Arcus-ring meet zwemslag, golfswing en 23 andere sporten”