Vrouw met Misfit Vapor

Wordt de markt voor wearables kleiner?

Het is een moeilijke maand voor wearables. Jawbone stopt nu echt met wearables voor consumenten en Intel heft de wearables-divisie op, om zich volledig te kunnen richten op augmented reality en virtual reality. Daarmee komt er een einde aan het Basis-horloge, een van de meest vooruitstrevende fitnesstrackers. Eerder verdween Pebble. Misfit werd ingelijfd door Fossil. Er blijft steeds minder over, zo lijkt het. Maar is dat ook zo?
Lees verder “Wordt de markt voor wearables kleiner?”

Vrouw met Misfit Vapor

De beste wearables van CES 2017

De technologiebeurs CES 2017 is in volle gang en dat betekent dat er veel nieuwe accessoires worden aangekondigd. Wat opvalt is dat er vooral smartwatches (met fitnessfuncties) te zien waren en eigenlijk geen fitnessarmbanden zoals nieuwe Fitbits. Fitbit kondigde wel een software-update aan waarmee je persoonlijke doelen kunt stellen en meer contact kunt hebben met anderen. TomTom kondigde een nieuwe Sports-app aan voor de bestaande wearables, maar kondigde geen nieuwe producten aan. Alle ogen waren daarom gericht op merken als Garmin, Misfit, Polar en… Casio. Zet je schrap voor een overzicht met veel smartwatches!
Lees verder “De beste wearables van CES 2017”

Vrouw met Fitbit op kantoor

Bedrijven mogen fitnessdata van werknemers niet bekijken

Stel dat je een fitnessarmband of andere wearable cadeau krijgt van je werkgever. Mag die werkgever je dan vragen om de data van die fitnesstracker te delen? Nee, zegt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Een werkgever mag zo’n armband wel cadeau geven, maar het is niet de bedoeling om de gegevens in te zien. Zelfs niet als de medewerker daar zelf toestemming voor heeft gegeven.
Lees verder “Bedrijven mogen fitnessdata van werknemers niet bekijken”

fitbit surge vrouw hardlopen

Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?

fitbit surge vrouw hardlopenAls je van plan bent een wearable te kopen, heb je momenteel twee opties: een fitnesstracker of een smartwatch. Futurische oplossingen zoals een plakpleister met sensoren of slimme brillen laten we daarbij maar even buiten beschouwing. Wie kopen die apparaatjes nou? Een onderzoek van NPD werpt wat meer licht op de cijfers. Zo blijkt dat één op de tien Amerikanen al een fitnesstracker bezit. Smartwatches zijn nog niet zo gangbaar: slechts 2% van de Amerikanen heeft er eentje.
Lees verder “Fitnesstracker versus smartwatch: wie koopt wat?”

leo beenband

Nederlandse markt voor wearables groeit explosief

leo beenbandNederlanders gaan voor de feestdagen voor 22 miljoen euro aan wearables kopen. Dat is een stijging van 137 procent ten opzichte van vorig jaar. Over het hele jaar gerekend zal er in Nederland voor 105 miljoen euro aan wearables worden verkocht. Dat blijkt uit het onderzoek The Retail Prospects for Wearable Technology in 2014, uitgevoerd door het Centre for Retail Research in opdracht van Samsung.
Lees verder “Nederlandse markt voor wearables groeit explosief”

mc10 plakplaatjes

De toekomst van wearables is onzichtbaar

Wearables draag je – op een paar uitzonderingen na – niet als sierraad. Een fitnesstracker stop je het liefst weg onder je kleding en met een computer om je pols ben je een behoorlijke geek. De modewereld heeft wearables nog niet omarmd, ook al doen Apple en Google dapperen pogingen om de Apple Watch en Google Glass klaar te stomen voor de catwalk. Gelukkig is er een oplossing: maak wearables onzichtbaar.
Lees verder “De toekomst van wearables is onzichtbaar”