Under Armour Healthbox

Under Armour’s weegschaal en fitnesstracker werken niet meer goed

Under Armour maakt sinds 2017 geen nieuwe fitnesstrackers meer. Nu is het bedrijf ook gestopt met de software-updates en dat heeft nogal wat gevolgen. De HealthBox collectie, bestaande uit een weegschaal, fitnessarmband en hartslagmeter voor je borst, kunnen geen metingen meer uitvoeren. Under Armour heeft ook stilletjes de app UA Record verwijderd uit de app stores voor iPhone en Android. Dat gebeurde op 31 december.
Lees verder “Under Armour’s weegschaal en fitnesstracker werken niet meer goed”

Is de HTC HealthBox z’n geld waard?

Under Armour en HTC bieden de HealthBox ook in Nederland aan. Voor 449 euro krijg je een setje wearables, bestaande uit een polsband, hartslagband en weegschaal. Voor het uitlezen van de gegevens heb je de UA Record-app voor iOS en Android nodig. Is het de moeite waard om voor 449 euro de HealthKit te kopen? Ik heb de inhoud van het pakket eens bekeken.
Lees verder “Is de HTC HealthBox z’n geld waard?”

Under Armour shirt

Slimme kleding houdt je warm

De meeste smartwear (slimme kleding) richt zich nu op fitness. Je hebt bijvoorbeeld shirts, broeken en sokken die je hartslag in de gaten kunnen houden. Temperatuur is nog een onderontwikkelde functie, maar daar wordt al wel onderzoek naar gedaan. Meerdere onderzoeksgroepen proberen een oplossing te vinden voor het regelen van lichaamstemperatuur met slimme kleding. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van warmte naar een kouder gedeelte van je lichaam, bijvoorbeeld je voeten.
Lees verder “Slimme kleding houdt je warm”