Wordt 2018 het jaar van de zweetbandjes?

2017 was het jaar waarin bijna alle wearables een hartslagmeter kregen. In 2018 zullen we een nieuwe ontwikkeling zien: wearables die zweet meten. Het mooie daarvan is dat zweet rechtstreeks afkomstig is in je lichaam, makkelijk op te vangen is met een wearable en dat je allerlei gezondheidswaarden kunt meten zonder bloed te prikken. Maar er zitten nog wel haken en ogen aan.
Lees verder “Wordt 2018 het jaar van de zweetbandjes?”

Zepp Labs honkbal en softbal

Zepp Labs haalt sensoren voor honkbal en softbal van de markt

Zepp Labs mag niet langer de honkbal- en softbal-sensoren verkopen in de VS. Het heeft allemaal te maken met een overtreding van patenten. Zepp Labs werd aangeklaagd door concurrent Blast Motion en heeft na twee jaar steggelen een overeenkomst kunnen sluiten. De rechtbank oordeelde dat beide bedrijven inbreuk maken op elkaars patenten.
Lees verder “Zepp Labs haalt sensoren voor honkbal en softbal van de markt”

Suunto Movesense met skateboard

Met Suunto Movesense kan iedereen een fitnesstracker maken

Heb je ideeën om een eigen fitnesstracker op de markt te brengen, dan gaat het Finse merk Suunto je daarbij helpen. Suunto is een bekende naam op het gebied van sporthorloges met hartslagmeter. Met de Suunto Movesense willen ze anderen helpen om ook een fitnesstracker te maken. Zodat jij meer tijd overhoudt voor leuke dingen, zoals design en marketing van je zelfbedachte fitnesstracker.
Lees verder “Met Suunto Movesense kan iedereen een fitnesstracker maken”