Samsung Smartsuit

Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit

De Olympische Winterspelen hebben al de eerste Nederlandse medailles opgeleverd. Eén van de sporten waar Nederland in uitblinkt is shorttrack. Dit jaar krijgen de schaatsers hulp van Samsung, dat een speciaal schaatspak heeft ontwikkeld: de Samsung SmartSuit. Onder andere Sjinkie Knegt maakt er gebruik van. Het is een wereldprimeur, want zelfs de Koreanen beschikken niet over een dergelijk pak.
Lees verder “Olympische shorttrackers trainen met Samsung SmartSuit”

Samsung Gear S3

Samsung Gear S3 krijgt drie gezondheidsapps van Under Armour

De Samsung Gear S3 is een populaire smartwatch, maar heeft één groot nadeel: er zijn maar weinig apps beschikbaar. Dat komt omdat het horloge draait op Tizen, een apart besturingssysteem dat niet compatibel is met Android Wear. Gelukkig komt er nu wat meer keuze, want Map My Run, MyFitnessPal en Endomondo komen beschikbaar op de Gear S3. Dat betekent dat je je eetgewoontes en sportactiviteiten nu ook kunt vastleggen met deze smartwatch.
Lees verder “Samsung Gear S3 krijgt drie gezondheidsapps van Under Armour”

Samsung S Health

Samsung S Health koppelen met Fitbit, Jawbone, Strava en meer

Samsung heeft met S Health een dashboard voor je gezondheid- en sportactiviteiten. Je kunt S Health koppelen met allerlei andere apps en diensten, zoals Fitbit, Jawbone, Microsoft Health, Misfit, Runkeeper en Strava. En dat is goed nieuws, want daardoor krijg je meer inzicht in je activiteiten, zonder dat je meerdere apps nodig hebt.
Lees verder “Samsung S Health koppelen met Fitbit, Jawbone, Strava en meer”

IoFIT metingen met schoenen

Samsung stopt sensoren in je sportschoenen

Samsung gaat je sportschoenen slimmer maken door er sensoren in te stoppen. IoFIT wordt ontwikkeld door Salted Venture, een spin-off van Samsung die nog steeds door de elektronicafabrikant wordt gefinancierd. Zij laten hun schoensensoren zien op Mobile World Congress, de grote telecombeurs die eind februari plaatsvindt in Barcelona.
Lees verder “Samsung stopt sensoren in je sportschoenen”

wearable-power-dressing

Power dressing in 2015: draag een wearable

Wil je in 2015 indruk maken op je collega’s, dan moet je een wearable dragen. Dat zegt Samsung in een lijstje met voorspellingen voor 2015. “Wearable technology will create a new era of power dressing for business leaders”, is de belangrijkste trend voor volgend jaar, denken de Koreanen. In plaats van een duur pak of een intelligente bril moet je een connected wearable dragen. Samsung deed onderzoek naar gedrag op het werk en ontdekte dat 47 procent van de mensen met een wearable zich intelligenter voelt, 61 procent voelt zich beter geïnformeerd en 37 procent denkt dat een wearable hen vooruit helpt in hun loopbaan.
Lees verder “Power dressing in 2015: draag een wearable”

fitbit one hand

Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst

fitbit one hand
Activiteitentrackers, fitnesstrackers en stappentellers: je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Wereldwijd zijn Fitbit en Jawbone de populairste merken, maar hoe zit dat in Nederland? Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland Fitbit aan kop gaat. Maar de rest van de top 5 ziet er toch iets anders uit dan elders in de wereld.
Lees verder “Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst”