Jawbone Up fitnesstracker

Einde voor Jawbone: van gezonde consument naar zieke patiënt

Het is afgelopen met Jawbone, het enige bedrijf dat jarenlang kon concurreren met Fitbit. Het huidige Jawbone zal verdwijnen en deels opgaan in Jawbone Health Hub, dat ook de garantie van Jawbone-producten op zich zal nemen. Maar nieuwe activiteitentrackers en armbandjes voor consumenten komen er waarschijnlijk niet meer. En dat is jammer, want Jawbone voegde echt iets toe, met fitnessarmbanden die er heel wat modieuzer uitzagen dan de Medion’s en Huawei’s die nu de markt overspoelen.
Lees verder “Einde voor Jawbone: van gezonde consument naar zieke patiënt”

Jawbone UP3

Jawbone levert geen support meer aan klanten

Er is een reden waarom we Jawbone niet hebben opgenomen onze de lijst met fitnesstrackers voor 2017. “Jawbone vinden we geen aanrader omdat het bedrijf in moeilijkheden verkeert”, schreven we. Dat je beter geen nieuwe Jawbone kunt kopen blijkt wel uit de ervaringen van gebruikers. Zij klagen dat er al maandenlang geen support meer beschikbaar is bij problemen.
Lees verder “Jawbone levert geen support meer aan klanten”

Fitbit vrouw met shoppingtas

Deze twee wearables-fabrikanten zijn nog niet overgenomen

Groot nieuws in de wereld van wearables en tech: Nokia heeft Withings overgenomen. Daardoor gebeurt er met wearables wat er eerder al met fitness-apps gebeurde: ze komen allemaal in handen van een groter bedrijf, vaak een sportkledingbedrijf. Twee wearables-fabrikanten zijn nog zelfstandig. Wie zijn dat en hoe lang duurt het totdat ook zij zijn overgenomen?
Lees verder “Deze twee wearables-fabrikanten zijn nog niet overgenomen”

addapp-aanbevelingen

Addapp geeft je lifestyle-adviezen, op basis van data uit Fitbit, Jawbone en Withings

Er zijn allerlei apps om fitnessdata te verzamelen, zoals die van Fitbit, Jawbone, Withings en Apple’s Gezondheid-app. Wil je al die data samenbrengen, dan kan dat een heel karwei zijn. Apple’s Gezondheid-app kan veel gegevens van andere apps inlezen, maar laat geen aanvullende informatie zien. Je moet zelf data gaan vergelijken en conclusies trekken. Addapp probeert het wat slimmer aan te pakken: daarmee krijg je aanbevelingen op basis van de activiteiten die je hebt gedaan.
Lees verder “Addapp geeft je lifestyle-adviezen, op basis van data uit Fitbit, Jawbone en Withings”

up-by-jawbone-armband

Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband

fithacking-januari-fitmaand
De app van vandaag is UP by Jawbone, waarvan er eigenlijk twee zijn. UP by Jawbone is een stappentellerapp voor mensen die geen fitnessarmband van Jawbone hebben gekocht. Maar het is ook de app die je moet gebruiken als je de Jawbone UP3 hebt (binnenkort leverbaar). Daarnaast is er nog een andere Jawbone UP-app, die je moet hebben als je de oudere fitnessarmbanden zoals de UP, UP24 en UP Move hebt. Dat is wat verwarrend, maar je kan het ook zo zien: de apps zijn gratis, dus als je de verkeerde te pakken hebt, weet je dat je de andere moet hebben. En trouwens, het staat ook duidelijk in de App Store aangegeven.
Lees verder “Fithacking Fitmaand, dag 18: UP by Jawbone, de bewegingsapp zonder fitnessarmband”

fitbit one hand

Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst

fitbit one hand
Activiteitentrackers, fitnesstrackers en stappentellers: je kunt ze tegenwoordig overal kopen. Wereldwijd zijn Fitbit en Jawbone de populairste merken, maar hoe zit dat in Nederland? Uit onderzoek blijkt dat ook in Nederland Fitbit aan kop gaat. Maar de rest van de top 5 ziet er toch iets anders uit dan elders in de wereld.
Lees verder “Fitnesstrackers in Nederland: Fitbit is het populairst”