Tour de France technologie

Hoeveel technologie gebruiken de renners in de Tour de France?

De Tour de France gaat van start en dat betekent 23 dagen en 3.500 kilometers dwars door steden en over bergtoppen. Het is de 105e editie van de Tour de France en er doen 22 teams en 176 renners mee, die de komende dagen 21 etappes gaan rijden. Er is genoeg data over de Tour de France, maar hoe zit het met de renners zelf? Fietsen ze gewoon maar een stukje en letten ze vooral op het klassement, of vinden er serieuze metingen met sensoren en wearables plaats. Technologie is vandaag de dag belangrijker dan ooit om te kunnen winnen.
Lees verder “Hoeveel technologie gebruiken de renners in de Tour de France?”

Road Grand Tours

Met Road Grand Tours fiets je rond in een realistische wereld

Virtual reality is een hot onderwerp, maar je wilt niet altijd met een dikke bril op je hoofd rondlopen. Dat hoeft ook niet bij toepassingen zoals deze. Met Road Grand Tours kun je rondfietsen op allerlei plaatsen wereldwijd. Je zit daarbij op een indoor fietstrainer maar met een projectie die laat zien waar je bent. Ga je een heuvel op, dan trapt je fiets ook wat zwaarder, om het effect zo realistisch mogelijk te maken. Road Grand Tours lijkt op Zwift, een andere aanbieder van fietsworkouts die je in een realistische omgeving uitvoert, maar er zijn wel wat verschillen.
Lees verder “Met Road Grand Tours fiets je rond in een realistische wereld”

Moskito fietscomputer

Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge

Moskito ziet eruit als een klokje die je zonder problemen om je pols zou kunnen dragen. Dat komt goed uit, want zo is deze fietscomputer inderdaad bedoeld. Op de fiets is het een metertje om je snelheid af te lezen, op andere momenten is het een stijlvolle smartwatch.
Lees verder “Moskito wisselt moeiteloos van fietscomputer naar stopwatch of Zwitsers horloge”

fitbit-fietsen

Wielrennen en mountainbiken met Fitbit

fitbit-fietsen
De Fitbit Surge kan nu fietsactiviteiten meten.
Met Fitbit kun je vanaf nu ook fietsactiviteiten meten. Je hebt er wel een Fitbit Surge sporthorloge voor nodig, want dat is het enige product waarmee het werkt. De normale Fitbits (One, Charge, Flex en dergelijke) zijn nog steeds vooral bedoeld om stappen te tellen. De Fitbit Surge kan na een fietstocht de afgelegde afstand, verstreken tijd, gemiddelde snelheid, hartslag en calorieverbruik laten zien. Die gegevens worden vervolgens weer draadloos naar de Fitbit-app op je iPhone of Android-toestel gestuurd, waar je nog wat aanvullende info zoals routes, snelheid en hoogteverschillen kunt zien.
Lees verder “Wielrennen en mountainbiken met Fitbit”

kaart-amsterdam-hardlopen

Waar gaan Nederlanders het liefst hardlopen en fietsen?

In het Vondelpark natuurlijk! Maar ook langs het strand van Scheveningen en de Maliesingel in Utrecht. Dat blijkt uit de website van de Britse kaartenmaker Garrett Miller. Hij heeft de meest gebruikte looproutes in kaart gebracht op basis van anderhalf miljoen loopsessies. De roze lijnen zijn hardlopers en hoe feller de kleur, hoe meer er gebruik wordt gemaakt van de route.
Lees verder “Waar gaan Nederlanders het liefst hardlopen en fietsen?”