piq-golf-sensor

Golfen met de PIQ-sensor

piq-golf-sensor
Er zijn heel wat golfsensors waarmee je je swing kunt meten. De nieuwe golfsensor PIQ biedt iets extra’s: je kunt er ook de afstand mee meten. Er zit behoorlijk wat technologie in: NFC, GPS, Bluetooth en een bewegingssensor met 13 assen zorgen ervoor dat elke slag voortaan gedetailleerd wordt vastgelegd.

De PIQ heeft een led-schermpje waarop je precies kunt zien waar je op de green staat. De fabrikant werkt daarvoor samen met Mobitee, die gegevens over 35.000 golfbanen kan leveren. Je meet tegelijk ook de swing van elk schot, zoals de snelheid van de club, hoogte, tijd in de lucht en meer. Als je één van de meegeleverde NFC-tags aan je golfclubs vastmaakt, kan de sensor ook achterhalen met welke club je hebt geslagen. Voordat je een afslag doet, tik je met de club tegen de sensor, waarbij alle data meteen wordt overgezet via Bluetooth Low Enegy (BLE).

Eigenlijk meet de sensor alles rondom het golfspel. Je krijgt toegang tot Mobitee om de data te analyseren, maar er zijn ook meerdere apps waar je gebruik van kunt maken. De PIQ golfsensor kost €199 in de voorverkoop in Europese landen; daarna gaat de prijs omhoog naar €269.

Later dit jaar gaat PIQ nog meer sensoren uitbrengen, voor twee andere sporten. Op de website van de fabrikant kun je zien, dat ze ook sensoren voor tennis, basketbal, voetbal en andere sporten hebben. Zelfs snowboarden kun je meten met deze sensor.