Garmin Approach S10 modellen

Garmin Approach S10 is een goedkoop golfhorloge met 41.000 golfbanen

Garmin heeft een goedkoop golfhorloge aangekondigd waarmee je toch goed uit de voeten kunt. Het is een betaalbaar alternatief voor de S20 en S60 die al langer verkrijgbaar waren. Voor rond de 150 euro sla je je golfbal nog beter over de baan. De Approach S10 is bedoeld voor mensen die niet zo fanatiek met golf bezig zijn dat ze een paar honderd euro aan een dergelijk horloge willen uitgeven. De S10 is voorzien van een 1,3-inch scherm dat ook in zonlicht goed afleesbaar is. Het is geen touchscreen, dus je zult alles met de knoppen moeten bedienen.

Garmin Approach S10

In de app vind je kaarten van meer dan 41.000 golfbanen wereldwijd. Handig is dat het horloge automatisch de golfbaan selecteert, dankzij de locatiebepaling met GPS. Ook krijg je de afstanden tot het begin, einde en midden van de green zien voor elke hole, plus de afstanden tot water. Vul je je scores in, dan kun je de totale afstand zien die je hebt gelopen en de tijd die je nodig hebt gehad om elk spelletje af te ronden.

Garmin Approach S10 golfhorloge

De Approach S10 is waterbestendig en overleeft een douchebeurt en een val in het zwembad. Als je het horloge volledig opgeladen hebt gaat het 12 uur mee op een batterijlading. Maar je krijgt geen notificaties bij binnenkomende telefoontjes en berichten, terwijl de €50 duurdere Approach S20 dat wel kan.

Garmin is een van de weinige aanbieders met een breed aanbod van golfhorloges. De eerder verschenen Approach X10 zien eruit als een fitnessarmband en is ook bedoeld als instapmodel, terwijl de S10 eruit ziet als een horloge. Erg veel functies zitten er niet in, maar voor de meeste mensen zal het genoeg zijn. Heb je een Apple Watch, dan kun je daarop natuurlijk golfapps installeren zoals Hole19, GolfShot en 18Birdies.

De Garmin Approach S10 is verkrijgbaar voor €159.