Withings Hy-Result bloeddruk meten

Met Withings Hy-Result je bloeddruk meten: ‘Bijna net zo goed als de dokter’

Withings maakt niet alleen fitnesstrackers, maar ook een bloeddrukmeter waarmee je thuis kunt meten. Het probleem is alleen: hoe interpreteer je die bloeddrukmetingen en wanneer besluit je dat het tijd wordt om naar de dokter te gaan? Withings heeft daarvoor een slim algoritme gevonden, waarmee je beter kunt bepalen of er iets aan de hand is.

Withings Hy-Result bloeddruk meten

Withings Hy-Result bloeddruk meten

Het lastige van data verzamelen is dat je de resultaten ook nog moet interpreteren. Bij metingen op de weegschaal of stappen tellen is dat nog wel te doen, maar om de bloeddrukmetingen te beoordelen moet je toch wel wat medische kennis hebben. Withings Hy-Result is een algoritme, dat mensen met hoge bloeddruk helpt om de resultaten te interpreteren. Je kunt vervolgens kijken of een interventie (ingreep) effect heeft. Hy-Result leest de gegevens in van een Withings Bloeddrukmonitor (ca. €130 online) en bepaalt daarna op basis van je medische data, levensstijl en bewegingsstatistieken of het tijd is om in actie te komen. Het algoritme is voor €5 in te schakelen via de Withings Health Mate-app, dus je hebt geen nieuwe accessoires nodig. In klinische tests is gekeken of het advies klopt en het bleek in 95,4 procent van de gevallen overeen te komen met het advies dat een arts zou geven.

Withings bloeddrukmeterDaarmee geeft Withings in feite medisch advies en dat betekent dat het niet zomaar door iedereen te gebruiken is. Er gelden immers strenge regels voor medische toepassingen. Je kunt de functie momenteel alleen gebruiken als je in de VS, Canada, Verenigd Koninkrijk of Frankrijk woont. Maar toch (op eigen risico) gebruik ervan wil maken kan natuurlijk doen alsof ‘ie in één van deze landen woont.

Het protocol bestaat uit vier stappen:

  1. Meten: meet je bloeddruk met het manchet om je arm, zoals je gewend bent. Je moet ’s ochtends drie metingen en ’s avonds drie metingen doen, vijf dagen achter elkaar.
  2. Analyseren: Hy-Result gebruikt allerlei aanvullende data om de data te analyseren. Denk daarbij aan leeftijd, geslacht, medicatie, bestaande ziektes zoals diabetes en andere factoren zoals zwangerschap.
  3. Begrijpen: de app legt uit of je bloeddruk te hoog is, of de behandeling die je nu volgt effectief is, etc. De app legt dit uit aan de hand van drie gekleurde zones.
  4. Communicatie: je kunt de uitslag naar een arts sturen, zodat deze de data ook nog eens kan bekijken en met jou bespreken.

Withings Hy-Result kan een oplossing zijn voor mensen die hun bloeddruk in de gaten moeten houden en daarbij niet de deur bij de huisarts wil platlopen. Heeft de huisarts weer tijd voor andere patiënten en jij houdt als patiënt de controle.

Via: Withings-blog