Wahoo TICKR FIT armband

Wahoo TICKR FIT is een hartslagmeter voor je onderarm

Hou je niet zo van een borstband voor het meten van je hartslag, dan heeft Wahoo nu een alternatief. De Wahoo TICKR FIT is bedoeld om op je arm te dragen. Niet op je pols als een horloge, maar iets dichter bij je elleboog. De Wahoo TICKR FIT is bedoeld om op je onderarm te dragen en beschikt over een optische hartslagmeter. Drie groene ledlampjes rond de optische sensor meten je hartslag en maken een schatting van de verbrande calorieën. Hij kost rond de 80 euro.

Wahoo-TICKR-Fit-armband-fietser

Wahoo TICKR FIT

De Wahoo TICKR FIT draag je om je onderarm en je krijgt er twee bandjes bij: een kleine van 260mm en een grotere van 375mm. Beide zijn 25,4 cm breed en hebben een rubberachtige coating aan de kant waar de armband contact met je huid maakt, zodat het niet verschuift. Aan de andere kant zit er verstelbare klittenband. Om goed te kunnen werken moet zo’n hartslagmeter om de arm behoorlijk strak zitten en op z’n plek blijven. Wahoo heeft er alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen.

De Wahoo TICKR FIT heeft een ingebouwde batterij die met een magnetische laadkabel weer op te laden is. Je kunt meer dan 30 uur sporten voordat je weer moet opladen. en hij is ook waterbestendig (IPX7), dus te gebruiken in de douche en regenachtige omstandigheden. Met een gewicht van 19 gram merk je nauwelijks dat je er eentje draagt.

Wahoo-TICKR-Fit-armband

Er is veel nadruk gelegd op gebruiksgemak. Met één knop schakel je de hartslagmeter in en gaat het blauwe ledlampje knipperen. Houd dezelfde knop ingedrukt om weer uit te schakelen. Volgens Wahoo is het net zo nauwkeurig als de hartslagmeters die je om je pols draagt.

Wahoo TICKR FIT hartslagmeter in sportschool

Dankzij de ondersteuning voor ANT+ en Bluetooth kun je er een groot aantal apps, smartphones, fietscomputers en sporthorloges mee koppelen. Met de Apple Watch werkt deze hartslagmeter zelfs heel goed samen, want je kunt de hartslagdata naar Apple’s Workout-app sturen of naar Wahoo’s 70 Minute Workout-app, RunFit en Beachbody on Demand-apps op de Apple TV.

Concurrent Polar bracht in 2017 een soortgelijke Polar OH1 hartslagmeter voor je arm op de markt. Ook deze gebruikt een optische sensor om je hartslag te meten. Deze gaat minder lang mee, zo’n 12 uur. Maar hij kan wel 200 uur aan workoutdata opslaan. Het is maar net waar je op zit te wachten: meer data of meer gebruiksduur.