Studio-app

Studio geeft een loopbandtraining in je oor

Je wil een looptraining volgen, maar hebt geen zin om de deur uit te gaan, of andere mensen te ontmoeten? Dankzij technologie hoeft dat ook niet. Studio is een nieuw bedrijfje, dat trainingen voor loopbanden aanbiedt in samenwerking met loopbandfabrikant Life Fitness. Het mooie daarvan is dat Studio de loopbanden niet zelf hoeft te maken en zich volledig kan richten op de lessen.

Start-ups zoals Peloton bieden al langer livestreams van spinninglessen aan, die je gewoon thuis kunt doen op een (heel dure) fiets. Het enige wat ze van je vragen is dat je maandelijks $39 overmaakt om de lessen te kunnen volgen. Peloton is ook bezig met het ontwikkelen van loopbandworkouts, maar heeft daarbij een extra: ze maken hun producten zelf. Dat betekent dat ze zowel een hippe loopband als de trainingen moeten maken, die goed genoeg zijn dat mensen er maandelijks voor willen betalen.

Studio pakt het dan eigenlijk slimmer aan: zij hoeven alleen de trainingen te maken, want Life Fitness maakt de loopbanden. Het werkt onder andere op de Life Fitness-loopbanden met Discover SE3 HD-scherm. Bovendien heeft Studio iets minder werk aan het maken van de lessen: je hoort namelijk alleen de audio, je ziet geen video zoals bij Peloton het geval is.

Lees ook:

Peloton: thuis spinninglessen volgen via livestream

Het scherm op de loopband kan bij Studio worden gebruikt voor het tonen van een ranglijst, maar je ziet geen trainer in beeld die alles voordoet. Het werkt via een app die op je horloge en smartphone staat en die ook de afstand en andere metingen van de loopband kan uitlezen. Dit bepaalt je plek op de ranglijst.

Studio is dan ook een stuk goedkoper: $15 per maand. Aanvankelijk zullen de lessen gratis te volgen zijn in de hoop dat mensen het leuk genoeg vinden en een abonnement nemen. Dat beide aanbieders wel heel erg in elkaars vaarwater zitten blijkt wel uit het feit dat Studio afgelopen januari voormalig Peloton-hoofdtrainer Lisa Niren heeft ingehuurd als directeur content en programmering.

Studio op Life Fitness

Is het wat?
Op zich zullen er best mensen zijn die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor Peloton, maar zonder videobeelden is de ervaring toch een stuk minder. Je hoort alleen de instructies in je oor en kan daarom net zo goed een van de bestaande hardloopapps installeren, waarmee je ook gesproken instructies krijgt. Het leuke van Peloton is nou net dat het lijkt alsof je in een klasje zit, terwijl je ondertussen gewoon thuis in je onderbroek of pyjama op de fiets zit.

Geen Life Fitness-loopband in de buurt? Geen probleem want je kunt de looptrainingen ook gewoon op je Apple Watch of iPhone volgen. De app is hier te downloaden.