sensoria-hartslagmeter-bh

Sportbeha wordt slimmer dankzij sensoren

Sportbeha’s zitten dicht op je lichaam en zijn daarom ideaal om bijvoorbeeld je hartslag te meten. Waarom zou je als vrouw nog een borstband dragen, als je de hartslagsensor ook in je beha kunt stoppen? Sensoria heeft zo’n sportbeha ontwikkeld en heeft 5 miljoen dollar investeringsgeld opgehaald om het idee te realiseren. Eerder maakte Sensoria al slimme sokken.

sensoria_rood_sportbeha_achterkantSensoria zegt dat ze zich richten op de mensen die de technologie moeten dragen, niet op de technologie zelf. Ze proberen een platform voor ‘Internet of Everyone’ te worden, een leuk gevonden variatie op ‘Internet of Things’ waarbij allerlei dagelijkse voorwerpen worden voorzien van internetconnectiviteit. Het bedrijf combineert textiel met sensoren, elektronica, mobiele apps en online opslagdiensten. Elk kledingstuk dat ze maken verzamelt data over je lichaam.

Sensoria wordt geleid door CEO Davide Vigano, die voorheen als marketingman bij Microsoft werkte. Voorheen heette het bedrijf Heapsylon en haalde het een bescheiden bedrag van 115.000 dollar op via crowdfundingsite Indiegogo. Met de nieuwe investering van 5 miljoen kunnen ze de slimme kledingstukken die ze maken nog verder verbeteren. In het assortiment zitten de al genoemde sportbeha ($80), t-shirts en sokken. Ze meten je hartslag, activiteit, loopstijl, welbevinden en fitnessniveau en sturen die informatie draadloos door naar een mobiele app. Alle producten worden gemaakt in Italië.

sensoria_sportbeha_roodGezondheid en fitness is niet helemaal nieuw voor Vigano: na een economiestudie in Italië werkte hij bij Microsoft aan software voor de Mac en werd later manager van de Health Solutions Group bij Microsoft. Daar leidde hij de activiteiten van Microsoft op het gebied van HealthVault en Amalga.

Meer info: Sensoria sportbeha