Spire voor vrouwen

Spire is een onopvallende wearable voor je kleding

Spire heeft een nieuwe wearable, waarmee je je kleren slimmer kunt maken. Je maakt de sensor vast aan je bestaande kleding, zodat je geen speciale ‘slimme’ kledingstukken hoeft te kopen. De Spire meet hartslag, hartritmevariabiliteit, slaap en ademhaling. Die data wordt gebruikt om een inschatting van je stressniveau te maken. Daarnaast krijg je tips om met ademhalingsoefeningen je stressniveau te verlagen.

De Amerikaanse startup introduceerde in 2014 de Spire Stone, waarmee je beweging, ademhaling en stress kon meten. Met de bijbehorende app kon je ademhalingsoefeningen doen om rustiger te worden. De nieuwe Spire Health Tag heeft grotendeels dezelfde insteek, maar is onopvallender en past in bijna elk kledingstuk, ook in je onderbroek of beha.

De sensor gaat anderhalf jaar mee, zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. Ook kan de sensor gewoon in de wasmachine. Het dragen van een wearable moet volgens de bedenkers zo gemakkelijk mogelijk worden. Je betaalt $99 voor een set van drie, $199 voor acht stuks en $299 voor vijftien stuks. Goed om te weten: de makers verzenden ook naar Nederland.

Spire Sensor met iPhone-app

Spire helpt je ontspannen

In de Spire-tags zitten meerdere sensoren, die bijvoorbeeld op je ademhalingspatronen letten, je fysieke activiteit (op basis van hartslag) en slaapkwaliteit. Merkt de tag dat iets niet klopt, dan krijg je realtime persoonlijke aanbevelingen. Bijvoorbeeld dat je diep moet ademen of even wat rustiger aan doen. Uiteindelijk gaat het erom dat je je gezonder en lekkerder in je vel voelt. “We hebben de Spire Health Tag gemaakt met als uitgangspunt dat een gezondheidswearable compleet onzichtbaar moet zijn, tenzij het je iets belangrijks te vertellen heeft”, aldus de CEO van Spire.

Spire oor mannen

De eerder verschenen Spire Stone was een goed begin, maar volgens de makers was dit nog een echt ‘eerste generatie’ wearable. Je moet eraan denken om mee te nemen, op te laden en of het bij je kledingstijl past. Daardoor leveren die wearables weer een extra stressfactor in le leven op, terwijl het doel bij Spire juist was om het leven makkelijker te maken. Vandaar dit nieuwe model, dat je in kleding plakt, waarna je er geen omkijken meer naar hebt.

“De meeste wearables komen in een la terecht. Bij de Health Tag gebeurt dat ook, maar met opzet”, aldus de makers.