speedo-shine

Speedo Shine: een fitnesstracker voor het zwembad

Misfit en Speedo: als je van zwemmen houdt, ken je ze allebei al. Misfit maakt een van de weinige fitnesstrackers die je mee kunt nemen in het zwembad en Speedo is hét zwemkledingmerk. Ooit deed Speedo een halfslachtige poging om een zwemhorloge te maken, waarmee je ook baantjes kon tellen. Maar de samenwerking tussen Misfit en Speedo moet nu iets opleveren dat nóg handiger en beter is: de Speedo Shine.

speedo-shine
Een gelukkig huwelijk: Speedo en Misfit werken samen aan de Speedo Shine voor zwemmers.

Speedo Shine: speciaal voor zwemmers

De Speedo Shine is een speciale uitvoering van de Shine-fitnesstracker, gericht op zwemmers. Dankzij nieuwe algoritmes kan deze tracker nog beter het aantal baantjes tellen. Alle data die je verzamelt stuur je draadloos door naar de iPhone-app van Misfit, zodat je later nog eens je prestaties terug kunt zien. Later gaat het ook nog samenwerken met de Speedo Fit-app. Het apparaatje is waterbestendig tot 50 meter diepte.

speedo_app
Speedo Fit-app voor iPhone.
Maar de Speedo Shine kan meer: deze fitnesstracker meet ook de zwemafstand, afhankelijk van de gekozen zwemslag. Je kunt er overigens ook je slaapactiviteiten met meten en buiten het zwembad telt de Speedo Shine ook gewoon je stappen. Opladen hoeft bijna nooit, want deze tracker gaat een halfjaar mee op een standaard horlogebatterijtje.

Je kunt kiezen uit een rubberen polsbandje in zwart of wit, of een clip waarmee je de tracker aan je zwembroek of badpak kunt vastmaken. De behuizing is gemaakt van aluminium in een kleur die Misfit nog niet eerder uitbracht. Twaalf LED-lampjes laten zien of je je beoogde doel voor die dag al bijna hebt gehaald.

Vanaf september te koop in de Apple Stores wereldwijd, via Misfit.com en Speedo.com voor rond de 80 euro.